Legenda boksa Džordž Forman prodaje 52 modela iz svoje ogromne kolekcije

Legenda boksa i prodavac roštilja, Džordž Forman, rešio je da se rastane od svoje kolekcije sastavljene od pedeset i dva automobila, listujući ih na aukciju putem Hagerty Marketplace brenda bez rezerve...

Forman, Olimpijski zlatni bokser i dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji, oduvek je poznat kao veoma ostrašćeni kolekcionar i obožavalac automobila. Njegova velika kolekcija uključuje brojne klasične automobile, zajedno sa širokom paletom modernih jedinica.

Jedan od brojnih bisera njegove zadivljujuće kolekcije predstavlja 2005 Ford GT model, finiširan u Mark IV Red boji, sa BBS ultra-laganim alumijumskim točkovima, ofarbanim kočionim čeljustima i belim trkačkim prugama. Unutar putničke kabine ovog modela nalazi se Ebony Black koža i opcioni Mclntosh stereo sistem. Iako je ovaj Ford deo Formanove kolekcije od prvog dana, on je prešao svega 1.271 kilometar.

Obožavaoci BMW brenda preko okeana biće definitivno privučeni 2000 Z8 jedinicom koju ova legenda sporta takođe prodaje. Forman poseduje ovaj automobil od kako je izašao iz fabrike i on predstavlja samo jedan od svega 37 jedinica ofarbanih u Topaz Blue Metallic nijansi, sa Crema/Black kombinacijom enterijera. U ovoj grupi nalazi se i par Ferrari modela, tačnije 1987 Testarossa i 2002 360 Modena Spider jedinice. U velikoj grupi automobila nalazi se i prva generacija Tesla Roadster modela, sa svega 193 pređena kilometra na odometru, tako da i potencijalni kupci koji vole električna vozila mogu naći nešto za sebe.

Brojni drugi intrigantni modeli nalaze se u ovoj velikoj prodaji, a jedan od njih je 1995 Saleen Mustang S351 Convertible u Canary Yellow boji i sa točkovima u istoj nijansi. Ovaj retki model isporučen je Formanu marta meseca 1995. godine i prešao je svega 1.178 kilometara. Još jedan istaknuti model predstavlja 1931 Ford Model A Cabriolet A400, koji se nalazi u Formanovom vlasništvu od oktobra 2008. godine i vožen je svega 29 kilometara od kada prošao kroz proces restauracije, pre nego što je slavni bokser uzeo njegove ključeve, stoga je njegova prava kilometraža danas potpuno nepoznata.

Iako je većina ovih vozila iz kolekcije u dobrom stanju, nisu baš sva vozila besprekorna. Aukcijska kuća Hagerty ističe da je golf kart vozilo koje je takođe bilo u Formanovoj garaži zahvatio požar 2019. godine, a iako se vatra nije proširlila na druge modele, ona je emitovala korozivnu čađ koja je izazvala štetu na metalnim delovima pojedinih automobila.

„Kolekcionar sam i obožavaoc automobila gotovo čitavog života, ali je došlo vreme da podelim svoje automobile sa drugim ljudima koji slično razmišljaju“, izjavio je Forman. „Mogućnost da ih ponudim snažnoj Hagerty publici koja broji više od jednog miliona ljudi, predstavlja najbolji način da osiguram pažnju kakvu zaslužuju.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group