Lapo Elkan prodaje svoj Pagani Huayra sa svega 8 pređenih kilometara

Pagani Huayra Lampo model, specijalno kreiran za Lapa Elkana i kompaniju Garage Italia Customs prošle godine, definitivno predstavlja jedan od najupadljivijih automobila ovog brenda ikada proizveden...

Listovan na aukciji od strane Pagani Newport Beach brenda, po cifri koja za sada ostaje tajna, ovaj hiperautomobil poseduje svega pet milja na odometru i definitivno će predstavljati pravi mamac za određene kolekcionare automobila na svetu. Nakon svega, proizvodnja Huayra kupe automobila nedavno se završila, što samo znači ih zainteresovani kupci više ne mogu dobiti iz fabričkih krugova.

Huayra Lampo automobil svoju inspiraciju duguje Fiat Turbina Concept varijanti nastaloj 1954. godine. Kao takav, on poseduje kombinaciju belo ofarbanih panela karoserije i svetlo narandžastih karbonskih i akcentih delova, uključujući i one na prednjim i zadnjim delovima. Suptilne italijanske zastave takođe su vidljive na eksterijeru modela i kočionim kleštima. Besprekorni zlatni točkovi poseduju Pirelli gume sa crvenim oznakama.

Unutar enterijera putničke kabine, Lampo uključuje savršene kožne presvlake u obrascima šahovske table, ručno kreirane od strane torinskih umetnika. Kada pogledamo ostatak putničke kabine možemo primetiti obilje sjajnih karbonskih vlakana i poliranih aluminijumskih delova, kao i kod ostalih modela Huayra.

Baš kao i kod ostali „standardnih“ Huayra modelia, snaga dolazi iz šestolitarskog V12 motora sa dve turbine, dobrog za 730 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta. Za sada ostaje nepoznato zašto je poznati multimilijarder odlučio da proda ovaj prelepi automobil i da li je njegova namera da ga proda direktno privatnom kupcu. Koji god slučaj da je u pitanju, ne možemo očekivati da će biti ponovo dostupan u skorije vreme, ali jedno je sigurno, svako ko je znao da će se njegova linija uskoro okončati, sa dovoljno novca kreirao je veoma dobru investiciju za ubuduće, baš kao što je slučaj sa ovim posebnim modelom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group