Land Rover predstavlja posebni reli model za 60. Bondov rođendan

Land Rover predstavio je reli automobil baziran na Defender modelu, dizajniran posebno u čast šezdesete godišnjice Džejms Bond filmske franšize...

Vozilo će biti voženo od strane Marka Higinsa, trostrukog britanskog reli šampiona i Bondovog glavnog vozača, u okviru događaja 2022 Bowler Defender Challenge koji će biti održan 26. marta ove godine.

Prvi film u Džejms Bond franšizi, Dr. No, sa Šonom Konerijem u glavnoj ulozi, debitovao je 5. oktobra 1962. godine. Šest decenija kasnije, dvostruki agent se pojavio u dvadeset i pet filmova, čiji su naslovi ispisani na haubi i gepeku ovog specijalnog izdanja. Liverija sa zlatnim detaljima na crnoj pozadini takođe poseduje i broj 60 na bokovima i krovu, uklopljen sa zvaničnim 007 logoom.

Pored unikatne liverije, Defender spreman za reli potpuno se razlikuje od ostatka linije drugačijom prednjom maskom i usisnicima za bolje hlađenje motora, dodatnom LED signalizacijom, uklonjivom rezervnom gumom na zadnjem delu, sportskim izduvnim sistemom, zadnjim spojlerom, blatobranima i osamnaestoinčnim Bowler felnama i gumama za sve terene.

Ovaj SUV je takođe dobio i specijlano vešanje radi povećanje čvrstine, dok je kavez protiv prevrtanja i par trkačkih kadica dodat u putničkoj kabini radi veće bezbednosti. Ispod haube se nalazi P300 Ingenium pogonski sklop, sastavljen od turbo dvolitarske četvorocilindrične benzinske jedinice, dobre za 296 ks i matirane na osmostepenu automatsku transmisiju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group