Lamborghini muzej U Sant'Agati priprema velika iznenađenja za ljubitelje automobila

Više slika

Više slika

U okviru ovogodišnje proslave šezdesetog rođendana, ponovno otvoreni i potpuno redizajnirani Lamborghini muzej u Sant’Agata Bolonjeze poseduje nove izložbene eksponate, uključujući nekoliko unikata i tokom 2023. godine prirediće nekoliko iznenađenja i ’neočekivanih aktivnosti’ za sve svoje ljubitelje...

Kako je izvršni direktor i predsedavajući upravnim oborom kompanije Lamborghini, Stefan Vinkelman, izjavio prilikom zvaničnog otvaranja muzeja: „2023. će predstavljati godinu punu originalnih aktivnosti i razvoja, što će se otvoriti sa destinacijom ovog muzeja. Proslavljaćemo naših prvih šezdeset godina kroz internacionalne događaje, inicijative i neočekivane aktivnosti, koje će biti otkrivene nešto kasnije tokom godine“.

Ove reči najverovatnije naglašavaju nekoliko novih modela, uključujući i sa nestrpljenjem isčekivani debi potpuno nove V12 serije koja će zameniti penzionisani Aventador. Iako je čitav svet veoma uzbuđen zbog potencijalnog kratkog video predstavljanja, nešto bližim pogledom na fotografiju iza Vinkelmana možemo videti LED štopaljke Lamborghini Terzo Millennio koncepta iz 2017. godine. Što se tiče profilnog skeča na ulazu, on verovatno predstavlja kombinaciju liniija sa više različitih Lamborghini superautomobila, radije nego tizer za novi model.

Automobili Lamborghini muzej u potpunosti je rekonstruisan i trenutno poseduje ukupno devetnaest izloženih automobila. Uprkos unapređenjima, bazna struktura muzeja predstavlja deo prve zgrade koja je nastala kada je Feručio Lamborgini osnovao kompaniju. Nova izložba nazvana je ’Budućnost počinje 1963.’ i fokusira se na najvažnije momente u istoriji ovog brenda.

Među devetnaest izložbenih primeraka, Lamborghini je smestio i specijalne modele iz prethodne dekade, kreirajući ekstremno skupocenu i unikatnu kombinaciju vozila.

Posetioci će imati priliku da vide Reventon iz 2008. godine, kreiran u 21 primerak, Veneno iz 2013. godine, kreiran u svega 4 primerka, Centenario iz 2016. godine, kreiran u 20 primeraka, Sian FKP 37 iz 2019. godine, kreiran u 62 primerka i Countach LPI 800-4 model iz 2021. godine, kreiran u 112 primeraka, zajedno sa ekskluzivnom trkačkom jedinicom Sesto Elemento iz 2010. godine.

’Savremeni’ sektor poseduje model Diablo GT iz 1998. godine, pored Murcielago SV (2009.), Aventador SVJ (2018.) automobila, kao dosta agresivnije verzije V12 predstavnika ove kompanije. Pored njih, nalaze se Gallardo Performante Spyder, Huracan Performante i Huracan GT3 trkačke predstavnike V10 superautomobila, dok je žuti Urus tu kako bi podsećao sve na najbolje prodavani model u istoriji ovog italijanskog proizvođača.

Na kraju, tu je i odeljak muzeja nazvan ’Nasleđe’ i u njemu se nalaze brojna interesantna vozila iz bogate istorije kompanije Lamborghini, uključujući 350 GT, Miura S, Espada, Urraco, Countach LP 400 i LM 002 automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group