Lamborghini će biti poslednji proizvođač sa autonomnim tehnologijama

Više slika

Više slika

Pored sve popularnijih električnih pogonskih sistema, hibrdnih modela, različitih gorivnih ćelija i baterija, određeni proizvođači poseduju veliku tradiciju koja ne može biti olako promenjena...

Velika briga o održavanju životne sredine zdravom i nezagađenom, dovodi do stvaranja motora koji poseduju minimalne ili nulte emisije izduvnih gasova, ali te jedinice nažalost, nikada neće posedovati zvuk, onaj zvuk koji je karakterističan za automobilsku industriju, vibraciju koja je više od jednog veka palila vatru u žilama mnogih generacija.

Pored toga, dolaze nam i različiti nivoi automomnosti automobila, a kao i u slučaju elektrifikacije, kompanija Lamborghini dosta kasni za trendovima i teško usvaja nove tehnologije, nastale rapidno tokom poslednje dekade.

Isto kao što struja uništava prelepi zvuk benzinskog motora, vatra, u slučaju automomnih tehnologija, gasi se u oku svakog vozača koji podigne ruke sa volana svog Lamborghini modela, koji sam po sebi predstavlja pojam uživanja u vožnji.

Na primer, najnovije tehnologije posebno kasne u polju ponude transmisija duplih kvačila italijanskog brenda, koji bi tek trebalo da predstavi svoj hibridni model i uprkos tome što su njegovi rivali to već učinili. A, kada autonomna vožnja postane norma, Lamborghini smatra da će opet biti daleko iza krivine.

Tokom jednog intervjua, direktor razvoja i istraživanja kompanije Lamborghini, Mauricio Regini, izjavio je da brend nastavlja da se takmiči u sferi kreiranja vozila namenjenih vozačima i ni po koju cenu neće žuriti prilikom usvajanja autonomnih tehnologija.

"Ukoliko kupite Lamborghini, vi kupujete automobil koji je zabavan za vožnju i pruža uživanje. Ako govorimo o pravim autonomnim sistemima vožnje, ja smatram da ćemo mi biti poslenji brend koji će ih ponuditi", izjavio je Regini.

Dok italijanski brend ostaje odlučan protivnih novih trendova, koji preuzimaju svaki segment sportskih automobila, ne možemo odbaciti mogućnost da će ponuditi određeni nivo autonomije sa sledećim Urus terenskim modelom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group