Kraljeva kočija - 1971 Mercedes-Benz 280 SEL

Više slika

Više slika

Kada pomislimo na Elvisa Prislija i automobil koji on vozi, prva slika bi nam bila neka velika stara grdosija od Lincoln ili Cadillac modela...

Možda Rolls-Royce, BMW 507 ili čak De Tomaso Pantera modele, pošto ih je sve posedovao kako drugačije. Međutim, Kralj je takođe gajio veliku ljubav prema Mercedes modelima, kao što je ovaj koga vidite na fotografiji i koji uskoro odlazi na aukciju.

Ovo je 1971 Mercedes-Benz 280 SEL, model nekada u vlasništvu legendarnog muzičara. Sa svega 8.250  primeraka kreiranih, od 400.000 ukupno W108 napravljenih ikada, ovaj model je jedna od ređih verzija i napajana je motorom sa ravnih šest cilindara, zapremine 2,8 litara, dobrim za 180 ks i 262 Nm obrtnog momenta.

Iako je W108 prethodnik današnje S klase, ovaj model nije bio najveći salon koji je Mercedes kreirao u to vreme. Ta čast pripadala je liniji 600, poznatijoj kao Grosser Mercedes. Duhovni predak svih Maybach automobila, linija 600 bila je najpopularnija u poznatim krugovima, ali je takođe, štitila glave predsednika i poglavara sveta tokom dugog niza godina. Gle čuda, Elvis je imao jedan od njih, a oba njegova velika Benz modela bila su ofarbana istom bojom kako bi se slagala zajedno u Alpha Crystal Blue Metallic nijansi.

Muzičar i zvezda koristio je ovaj 280 SEL od 1979. pa sve do smrti 1977. godine, pre tačno 41. leta danas. Ova legendarna mašina je od tada bila izložena u muzeju, kao deo John Staluppi Jr. kolekcije, a uskoro će se uputiti na aukciju u Las Vegasu, koja će se održati sledećeg meseca u okviru Barrett-Jackson događaja. Sigurni smo da će gomila Elvisovih ljubitelja ili jednostavno, obožavalaca klasičnih Mercedesa sa jakim pedigreom, predstavljati hordu koja će kao jedan želeti da ovaj veliki automobil, sa jednim od najtežih potpisa na svetu, odveze upravo svojoj kući i priključi ličnoj kolekciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group