Kompanija Tesla dobila naređenje za opoziv više od 360.000 vozila

Nakon reklamnog spota za Superbol, teškog 600.000 dolara i naručenog od strane tehnološkog direktora kompanije Dina Odauda, američka Nacionalna služba za bezbednost saobraćaja na autoputevima izdala je naređenje za povlačenje 363.000 Tesla modela zbog Full Self-Driving Beta softvera...

U nedavnoj zvaničnoj najavi kompanije Tesla izveštaji indiciraju da će povlačenje uticati na 362.758 električnih vozila uključujući i pojedine 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 i 2020-2023 Model Y automobile koji poseduju Full Self-Driving Beta (FSD Beta) softvere ili čekaju instalaciju. Proizvođač električnih automobila sada je priznao da bi ovaj sistem mogao biti uzročnik prijavljenih udesa.

Od kada je kompanija Tesla najavila FSD Beta program, NHSTA je formalno pokrenula istragu avgusta meseca 2021. godine zbog fatalnog incidenta na autoputu, koji je u potpunosti dokumentovan na društvenim mrežama. Ova istraga takođe proučava softversko samodestruktivno i ’odmetničko’ ponašanje.

Prošlog januara, NHTSA direktor En Klarskon, izjavila je: „Trenutno ulažemo velike napore i resusre u našu istragu. Resursi zahtevaju veliku tehničku ekspertizu i pojedine pravne novine, stoga se krećemo brzo koliko god je to u našoj mogućnosti, ali takođe želimo da budemo pažljivi i osiguramo da imamo sve informacije koje su nam potrebne“.

U vezi sa poslednjim opozivom automobila, Rojters je preneo da će američki proizvođač električnih vozila izbaciti besplatno OTA ažuriranje kako bi rešio probleme svojim klijentima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group