Kompanija Volkswagen podiže cene svojih automobila

Kompanija Volkswagen odgovara na rekordnu inflaciju podizanjem cene svojih modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja u Nemačkoj...

Informišući svoja predstavništva o ovom povećanju cene, nemački brend je otkrio da su ga značajni troškovni skokovi u lancu nabavke sirovina, energije i opreme, primorali na ovakav korak. Prosečna cena modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja ovog proizvođača porasla je za 4,4%, uključujući Golf, Tiguan, Passat karavan, Polo i T-Roc linije.

„Čak ni Volkswagen ne može pobeći visokoj inflaciji. Iako radimo najbolje što možemo kako bismo ostvarili dugoročne ugovore, put ka tranziciji i povećanju efikasnosti jednostavno ne može u potpunosti nadoknaditi efekat na troškove“, izjavili su čelnici brenda, dodajući da će nove cene modela biti predstavljene 23. februara.

Kako su nemački mediji objavili, cene ulaznih nivoa VW Polo modela porašće za 905 evra, što je skok od 4,5%. Slično ovoj seriji, Golf će skočiti za 1.585 evra ili 5,36%, T-Roc će sada vredeti za 1.455 evra, odnosno 5,98% više, dok će Arteon Shooting Brake serija sada startovati sa cifrom od 42.270€, što je porast od 1.985€ ili 4,38%.

Brojna predstavništva izrazila su svoje zabrinutosti zbog ovog skoka, sugerišući da bi VW zapravo trebalo da ih spušta zbog korisničke nesigurnosti, a kada dileri naglašavaju da su doslovno zgranuti povećanjem cena, onda je pad prodaje potpuno očigledan.

Skok cena stiže nakon što je niza drugih promena koje su se dogodile tokom poslednjih osamnaest meseci, dok je jedan od dilera nemačkog brenda za Auto News Europe izjavio da je VW povećao cene za gotovo 11% između sredine 2021. i sredine 2022. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group