Kompanija Tesla patentirala sistem laserskih brisača

Elon Mask je dobro poznat kao ljubitelj video igara i naučne-fantastike, često koristeći reference iz ovih pravaca prilikom kreiranja brojnih proizvoda...

Nova Plaid verzija kompanije Tesla direktno je inspirisana naučno-fantastičnom komedijom Spaceballs iz 1987. godine. Zbog svoje ljubavi prema naučnoj fantastici, upotreba lasera na automobilima ovog proizvođača deluje kao logičan potez i može se ostvariti pre nego što možemo zamisliti. Američki proizvođač električnih automobila patentirao je novi deo za svoje modele koji koristi prave lasere, ali nažalost ne može dezintegrisati loše vozače na putu. Američka US Patent and Trademark Office agencija odobrila je kompaniji Tesla patent koji koristi laser kako bi očistio ostatke sa šoferšajbne i ostalih stakala na vozilima.

Sudeći prema zvaničnim informacijama, Tesla je podneo zahtev za patentiranje Pulsed Laser Cleaning of Debris Accumulated on Glass Articles in Vehicles and Photovoltaic Assemblies sistema još pre dve godine, ali je tek sada agencija United States Patent and Trademark Office odobrila patent, koji je konačno spreman da uđe u proizvodnju. Kompanija opisuje ovu novu karakteristiku kao sredstvo za čišćenje koje koristi optički sistem kako bi emitovao laserski snop zadužen za uklanjanje prljavština i ostataka bez oštećenja šoferšajbni ili nanošenja štete vozaču i putnicima.

Podaci patenta navode da je on izmišljen od strane Firozea Dalala, koji sarađuje sa kompanijom Tesla tokom četiri godine i trenutno poseduje titulu Višeg stručnjaka za naučne i industrijske aplikacije. Važno je napomenuti da patentiranje ovog sistema ne znači da će se on garantovano pojaviti u proizvodnim automobilima, međutim, bilo bi fantastično kada bismo mogli da se pohvalimo laserskim brisačima koji čiste ptičiji izmet i bube sa naših stakala bez prljanja ruku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group