Kompanija Ferrari povlači preko 23.000 automobila

Ferrari bi uskoro mogao povući 23.555 vozila zbog potencijalnog problema sa kočnicama koji potencijalno može dovesti do potpunog gubitka njihove funckije i potencijalnih nesreća...

Ukoliko se ova greška na vozilima ispostavi tačnom, ovo povlačenje će ujedno postati i najveće u istoriji kompanije Ferrari. U oktobru prošle godine italijanski brend povukao je gotovo deset hiljada vozila i više od dve hiljade ove godine u Kini zbog identičnog problema.

Kako glasi zvanično obrazloženje kompanije, ovaj feler povezan je sa kritičnim i neispravnim dizajnom poklopca rezervoara kočione tečnosti, koji možda neće pravilno funkcionisati i može stvoriti vakuum u sistemu, konačno dovodeći do delimičnog ili potpunog prestanka rada kočnica.

Prema tvrdnjama, problemom je zahvaćeno devetnaest modela iza 2005. godine, uključujući serijske proizvodne linije kao što su FF, F8, Tributo i Portofino, pa čak i ograničene serije kao što je LaFerrari Aperta. Kako izveštaj dalje navodi, Ferrari će od dvadeset i četvrtog septembra ove godine krenuti da obaveštava sve svoje klijente.

Kupci Ferrari automobila biće zamoljeni da dođu do prvog predstavništva italijanskog brenda, gde će im tehničari zameniti poklopce rezervoara kočione tečnosti bez ikakve naknade. Bitno je navesti i to da je savna italijanska kompanija prošle godine dostigla novi rekord isporučivši 11.155 jedinica svojim kupcima širom sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group