Kompanija Audi najavila veliko povlačenje svojih vozila zbog problema sa erbegovima

Kompanija Audi povlači 4.117 kompakt modela zbog defekta koji može izazvati pucanje prednjih putničkih vazdušnih jastuka nakon njihovog izbacivanja...

Ovim problemom pogođeni su A3, S3 i RS3 modeli visokih performansi iz ove godine. Kako iz nemačkog brenda navode, ovaj defekt primećen je 4.marta ove godine u procesu serijskog praćenja i iscrpnih testova instrument panela, kada je otkriveno da su prednji vazdušni jastuci u vozilima cepani nakon izbacivanja.

Tokom aprila, Audi je odlučio da sprovede novu turu testova posebno se osvrćući na ovaj problem u osam dodatnih vozila, ali nikakva cepanja vazdušnih jastuka nisu otkrivena. Stoga, test je morao biti proširen na 120 erbegova koji su već proizvedeni, što je dovelo do otkrića devijacija u njihovom slaganju.

Tokom maja i jula meseca, Audi je izveo testove na svojim vazdušnim jastucima koji su namerno loše složeni kako bi inžinjeri proučavali njihovo ponašanje, a nakon izvlačenja konačnih rezultata ove istrage, nemački brend je odlučio da pokrene kampanju povlačenja vozila sa tržišta. Naravno, ukoliko vazdušni jastuk pukne tokom izbacivanja, njegova efikasnost može biti kompromitovana, što dodatno povećava rizike za povređivanje vozača i putnika.

Na svu sreću, kompanija Audi nije imala ni jedan zabeleženi slučaj povređivanja zbog ovog problema, kome podleže 3.681 A3 sedan modela kreiranih od 26.07.2021. i 26.04.2022. godine, 420 S3 sedan jedinica koje su izašle iz fabrike između 08.07.2021. i 22.03.2022. godine, zajedno sa 16 RS3 sedan automobila izgrađenih između 23.03.2021 i 28.04.2022. godine.

Sve jedinice kreirane nakon 28. aprila ove godine opremljene su modulima vazdušnih jastuka složenih upotrebom dodatnih mera tokom čitavog procesa, što ih čini potpuno bezbednim. Što se tiče svih modela kreiranih pre ovog datuma, Audi planira da kontaktira vlasnike od 28. oktobra ove godine. Oni će biti zamoljeni da svoja vozila dovezu do najbližeg predstavništva kako bi moduli vazdušnih jastuka na prednjim delovima putničke kabine bili zamenjeni, bez dodatne nadoknade naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group