Klasik bez premca - BMW 2002 Turbo

Više slika

Više slika

BMW 2002 Turbo predstavja jedan od najprepoznatljivijih modela nemačkog proizvođača...

Listovan na aukciji kuće Bring A Trailer, ovaj posebni 2002 Turbo stiže sa šestocifrenom cenom, finiširan je Polaris Metallic nijansom i uvezen je u SAD iz Slovenije od strane dilera tokom otkobra meseca 2019. godine. Samo jedan od svega 1.672 primera kreirani u dvogodišnjoj proizvodnoj kampanji, ovaj model je isporučen prvom vlasniku kao nov u Veroni, gde je ostao sve dok ga prethodni nije prebacio u Sloveniju tokom 1999. godine.

Prodajna lista ističe da je automobil bio podvrgnut višegodišnjem procesu reparacije kompletiranom 2013. godine i da je motor potpuno restauriran pre uvoza u SAD. Ova jedinica dolazi kao inlajn četvorocilindraš, sa dva litra zapremine, mehaničkim ubrizgavanjem goriva, turbopunjenjem, 6.9:1 kompresijskim klipovima i pomoćnim hladnjakom ulja. Tokom oktobra prošle godine, pumpa goriva i turbo punjač reparirani su dok su jedinica za kontrolu goriva i transmiter zagrevanja potpuno rekalibrirani.

U pratnji ove četvorocilindrične jedinice dolazi i četvorostepena manualna transmisija koja snagu šalje na zadnje točkove putem diferencijala ograničenog proklizavanja. Od 1.672 vozila koje je BMW kreirao, njih 614 je bilo ofarbano u Polaris Metallic kombinaciji kao ovaj predstavljeni. Automobil je postavljen na trinaestoinčne točkove opremljene Firestone Firehawk 660 gumama, 205/60 - na sve četiri strane. Za zaustavljanje ovog modela zadužene su prednje disk kočnice i zadnji doboš modeli.

U putničkoj kabini nalaze se crna sportska sedišta, kvadratno tkani tepisi, protivpožarni aparat i radio marke Blaupunkt. Odometar prikazuje svega 6.000 pređenih kilometara, ali njegova pređena kilometraža pre restauracije za sada je nepoznata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group