Klasični Porsche 911 iz 1981. godine predstavlja stvari od kojih nastaju snovi

Više slika

Više slika

Predivni Porsche 911 koji vidite započeo je svoj život 1981. godine kao Turbo Coupe varijanta, finiširana u beloj boji sa crnim akcentima, električnim šiberom i zatamnjenom šoferšajbnom...

Šest godina kasnije, njegov vlasnik konvertovao je ovaj model u BTR verziju u radionici kompanije RUF. Motor automobila modifikovan je kako bi doneo 3,4 litara zapremine, dobio je novi interkuler, dodatni prednji kuler ulja, izduvni sistem sa četiri grane i ostale modifikacije performansi koje su donele konačnih 374 ks, koje putem tjunerove petostepene transmisije vozači mogu očekivati na zadnjoj osovini.

Vlasnik ovog predivnog modela počeo je da provodi sve više vremena na relaciji Nemačka-Kalifornija, tako da je želeo da konačno uveze automobil u Ameriku zbog čega mu je brzinometar morao biti kalibriran na mahe. Dodatno, veliki merač obrtaja zamenjen je klasičnim satom, a sigurnosni sistem, zajedno sa kontrolom krstarenja, postali su deo njegovog novog paketa.

U jesen 1987. godine, BTR je sleteo u Los Anđeles i narednog leta dobio je pojačano vešanje i nova sedišta. Gotovo svi poslovi održavanja izvođeni su od strane specijalista za mašine kompanije Porsche u Gradu anđela, što je i dokumentovano zvaničnim papirima.

Početkom novog milenijuma, RUG BTR promenio je vlasnika najmanje dva puta. Ovaj model ostao je u Kaliforniji i dobio je potpuno reparaciju motora pre nego što se preselio u Virdžiniju krajem dekade, gde je dobio poseba stereo sistem. Tokom 2015. godine ovu predivnu mašinu kupio je jedan kolekcionar iz Mičigena, koji ga je ponovo ofarbao godinu dana kasnije.

Drugi kolekcionar kupio ga je 2018. godine i sada se ovaj automobil ponovo nalazi u prodaji sa RUF 17 ojačanim točkovima, sa Continental gumam, tartanskim sedištima sa plavim kožnim spoljnim ivicama, kožnim upravljačem i drvenim šaltheblom.

Aukcijska kuća RMSothebys ističe da je ovaj motor nakon restauracije prešao oko 83.685 kilometara i da Carfax izveštaj navodi da nikada nije učestvovao u bilo kakvom incidentu. Automobil je listovan na mičigenskoj aukciji ovog brenda 21. aprila i prema procenama trenutnom vlasniku može zaraditi između 90.000 i 110.000 hiljada dolara, a možda i više.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group