Klasični Aston Martin Vantage Ser Eltona Džona

Više slika

Više slika

Pored stvaranja istorije tokom svoje muzičke karijere, Ser Elton Džon poseduje i određenu količinu neverovatno lepih automobila...

Njegova kolekcija skupljana tokom godina, uključuje i ovaj prelepi Aston Martin Vintage, koji sada odlazi na aukciju.

Klasični sportski automobil procenjen je negde između 190.000 i 240.000 funti, a biće prodat na događaju Race Retro Classic Car Sale, koji se održava u okviru kuće Silverstone Auctions, zakazanom za 24. i 25. februar u Koventriju.

Pored njegovog popularnog vlasničkog lista, koji je sasvim dovoljan za svakog ljubitelja automobila kako bi otvorio novčanik i potrošio solidnu sumu na ovaj Aston Martin Vantage automobil, tome doprinosi i činjenica da je on veoma dobro održavan tokom čitavog njegovog života. Tokom godina, ovaj model prešao je svega 13.942 kilometra, a sudeći prema prodavcu, „automobil i dalje poseduje miris novog“.

Eksterijer ovog Aston Martin Vintage modela finiširan je crnom bojom, a identična nijansa može se pronaći u čitavom prostoru putničke kabine, zajedno sa mekanom kožom, kašmirom i akcentima od orahovog drveta. Ovaj klasični automobil, takođe poseduje i Motorola telefon, zajedno sa modernim audio sistemom.

Snaga ovog modela dolazi iz V8 motora zapremine 5,3 litara koji je dobar za 550 ks i 746 Nm obrtnog momenta, kanalisanih putem modifikovanog ZF menjača koji dolazi sa modela Chevrolet Corvette. Nekada, kada je automobil bio potpuno nov, kompanija Aston Martin tvrdi da je model Vantage zahtevao svega 4,6 sekundi za sprint do stotke iz mesta, pre nego što ubrza do maksimalnih 307 km/h.

Zapravo, postavlja se glavno pitanje, da li je ovaj model, star 21 godinu, u savršenom stanju, vredan koliko i potpuno novi DB11 V8, koji startuje od 159.900 funti u Velikoj Britaniji? Ipak, svaki pravi kolekcionar zna koliko ovaj klasik vredi, tako da u odluke ovih ljudi nećemo sumnjati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group