Klasična Buba po ceni novog VW Golf R modela

Više slika

Više slika

Za nekoga, ništa ne može da se poredi sa lepotom originalnih klasičnih modela u savršenom stanju, posebno jedva voženih primeraka...

Listovana na aukciji RMSothebys za njihov Fort Lauderdale događaj, tokom 6. i 7. aprila na Floridi, ova Buba može biti prodata za 40.000 ili 50.000, što je nešto više od potpuno novog Golf R modela, koji startuje sa 39.375 dolara u SAD.

Zapravo, ono što ovaj model čini toliko posebnim i što ga je dovelo do astronomske sume, jeste što ovo nije običan Volkswagen Beetle Supper Cabriolet koji se u Americi kreću oko 15.000 dolara. Naravno ovo je tako zbog minimalne pređene kilometraže od 1,287 km, a sudeći prema aukcijskoj kući, automobil je u gotovo novom stanju.

Istorija ovog modela pravilno je dokumentovana, još od kada je sišao sa pokretne trake 1979., a prate ga savršeno održavana servisna knjiga i ugrađene oznake.

Aukcijska kuća ne otkriva detalje o bilo kakvim restauracijama niti o pravilnom održavanju, međutim, kada imamo u vidu procenjenu prodajnu cenu, možemo razmišljati o drugoj opciji, koja verovatno završava sa nekoliko radova koji su bili potrebni. Ono što je važno, sve deluje veoma čisto i savršeno održavano u putničkoj kabini i motornom delu.

Originalna Buba je osvojila sva srca i zaslužila svoje ime kao nasleđe, postavši veoma cenjen kolekcionarski primerak, čiji se naslednik suočava sa veoma teškim vremenima. Volkswagen planira da je u potpunosti penzioniše, jer posedovanje potpuno nove Bube više nema smisla, sudeći prema direktoru kompanije Frank Welsh. VW i dalje poseduje klasične modele u svom opsegu, u formi potpuno električne reinterpretacije ikoničnog Minibus modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group