Predstavništvo greškom rezervisalo stotine Panamera modela po ceni od 18.000$

Više slika

Više slika

U Kini, Porsche Panamera modeli startuju po ceni od 998.000 juana, što je ekvivalent cifri od oko 148.660 dolara, tako da možemo zamisliti iznenađenje kupaca kada su videli da je jedno predstavništvo listovalo nove Panamera modele na prodaju sa cenom od 124.000 juana, odnosno 18.000 dolara...

Predstavništvo u kinsekom severnom gradu Jinčuanu prihvatilo je stotine rezervacija od po 135 dolara za 911 Panamera modele, pre nego što je primetilo problem u originalnom listingu po pitanju cena. Porsche je izjavio za Bloomberg da je ovo predstavništvo postavilo informacije sa ozbiljnom greškom u prodajnim cenama.

Diler se brzo izvinio zbog svoje greške i informisao stotine potencijalnih kupaca da sve rezervacije privremeno obustavlja. Međutim, jedan kupac je najverovatnije više nego srećan jer će iz čitavog ovog incidenta izaći kao pravi pobednik.

Porsche je otkrio  da je u kontaktu sa prvom osobom koja je platila rezervaciju putem mreže i naglašava da su oni postigli uzajamni sporazum sa obostrano prihvatljivim uslovima za jedan Panamera model koji je predstavništvo imalo na lageru. Iako nije potpuno jasno šta ovo tačno znači i šta je bio ishod ovoga, ipak možemo pretpostaviti da se ovde radi o nekoj vrsti popusta, a ne o ceni koja je greškom reklamirana.

Nemački brend je za Bloomberg izjavio da njegovi ljudi kontaktiraju svakog kupca ponaosob i da će svakome od njih vratiti novac od rezervacije unutar 48 časova. Kina je ključno tržište za Porsche i od velike je važnosti da održava dobre odnose sa svojim kupcima. Zaista, Kina se uračunava sa oko 30% svih prodaja kompanije Porsche iz prošle godine, što je oko 46.664 vozila prodatih u ovoj zemlji i ukupna zarada od 6,2 milijarde dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group