Karavan Fiesti za proslavu 40 godina

Više slika

Više slika

Prošlo je 4 decenije od kada je prva Ford Fiesta sišla sa proizvodne trake u Valensiji u Španiji, a britanski fanovi su u to ime provozali 40 primeraka ovog automobila u koloni...

 

Ovih 40 primeraka Forda Fieste je pokrilo modele iz sedam generacija, a među njima je bio 1976 MkI, MkI-III XR2, MkII Popular i MkI Van. 

Specijalni konvoj je krenuo od fabrike Ford motora u Dagenhamu i išao do Brighton Race staze na 2016 Ford Summer Festival, gde je učestvovalo još 160 drugih primeraka Forda. 

Kompaktna Ford fiesta je najprodavaniji model u Britaniji svih vremena, sa prodajom koja je prešla cifru od 4 miliona, sa ukupno 4 339 149 prodatih primeraka. Evropska prodaja bi trebala da pređe 18 miliona do kraja godine. 

Od Dagenhama do Brightona vožnja  je bila otvorena za sve vlasnike Ford vozila, a kompanija je alocirala sve modele Fiesta sa brojevima od 1 do 40 iz svih generacija. 

"Prilika da vidimo ove predivne automboile poređane pored poslednjih primeraka modela Fiesta, kao što je ST200, je veoma retka i veoma smo zahvalni fanovima Forda na ovom putu od 69 milja do festivala", rekao je Andy Barratt, direktor Forda za Britaniju.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group