Kako je slovo S postalo oznaka za klasu i luksuz

Više slika

Više slika

Ukoliko se zapitate šta je to što jedno vozilo čini epitomom automobila svog vremena, Mercedes-Benz S klasa i njeni prethodnici odovaraju na to od samih početaka u istoriji ovog brenda...

Tradicija luksuznih modela kompanije Mercedes-Benz neometano se nastavlja od 1951. godine, ali glavna klasa limuzina odavno je uspostavila određene standarde opsega, čak godinama pre Drugog svetskog rata. Poslednja generacija ove unikatne tradicije jeste nova 222-linija Mercedes-Benz S-Class modela, koju prati ekstenzivni redizajn, sa brojnim inovacijama i nalazi se na tržištu od marta ove godine.

Mercedes-Benz S klasa prati dugačku i bogatu tradiciju koja datira od samih početaka Mercedes brenda i početaka dvadesetog veka. Luksuz, komfor i bezbednost, dugo pre prvog zvaničnog predstavljanja novog i redizajniranog modela S klase, davne 1972. godine, automobili luksuznih klasa bili su predstavljeni kao glavni portfolio kompanije bazirane u Štutgartu.

Sa svakom novom generacijom S klase, Mercedes-Benz pruža veoma ubedljive odgovore na sve želje i zahteve kupaca tokom vremena. Svaki pojedinačni model u istoriji S klase ostavio je svoj trag u autoindustriji i punih sto godina se razvija samostalnim tokom, a upravo zbog toga su zajedno postali refleksija svoje ere. Kako bismo sumirali važnost ovog razvojnog nasleđa, moramo naglasiti da Mercedes-Benz S klasa i svi njeni dosadašnji modeli, oduvek predstavljaju epitom elegantnog autombila.

Zahvaljujući inovativnim tehnologijama, neverovatnom komforu i ultramodernim bezbednosnim sistemima, svaka generacija modela Mercedes-Benz predstavlja primer automobilskog razvoja čitave industrije. Mnoge tehničke karakteristike koje nemački brend nudi u svojoj S klasi, po prvi put su predstavljene u regularnim proizvodnim modelima i koriste se u drugim serijama ovog proizvođača takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group