Kako izgleda ultimativna Aurus limuzina ruskog predsednika

Više slika

Više slika

Civilna verzija predsedničke limuzine Vladimira Putina dospela je u proizvodnju u Aurus proizvodnom pogonu u Rusiji i vrlo brzo će se naći na ulicama, gde će biti savršeni rival za Rolls Royce i Bentley…

Novi ruski luksuzni brend, koji predvodi ruski Central Scientific Research Automobile i Automotive Engine Institute, poznat kao NAMI, osnovan je 2013.godine uz instrukcije predsednika Putina, kako bi se promovisala lokalizacija i smanjenje oslanjanja na zapadnjačke brendove.

Aurus je predstavio dva luksuzna sedana, nazvana Senat S600 i Senat Limousine L700 tokom 2019 Geneva Motor Show. Vozila su direktno izvedena iz Putinove predsedničke limuzine, koja je debitovala tokom njegova inauguracije 2018.godine.

Oba modela su konstruisana na Unified Modular Platformi koju su zajedno razvili Aurus i NAMI. Senat Limousinu pokreće 4.4 litarski V8 motor, koji je razvio NAMI u saradnji sa Porsche brendom. V8 takođe dobija ispomoć u formi električnog motora, a zajedno izbacuju 590 konjskih snaga.

Motor je uparen sa devetostepenim menjačem, koji su snagu usmerava prema sva četiri točka. Kompanija tvrdi da ovaj model može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za manje od šest sekudi, a ukoliko vam se to učini sporim, znajte da Aurus planira da doda 6.6 litarsku V12 opciju sa 848 konjskih snaga kao deo ponude.

Kada se radi o dizajnu, Aurus Senat blizanci neodoljivo podsećaju na moderne Rolls Royce modele. Masivna prednja rešetka sa hromiranim završnim detaljima, dizajn farova i pozicija, navode nas da nakon prvog pogleda na Aurus modele pomislimo na Rolls Royce. Enterijer kabine je takođe impresivan. Sedišta se mogu oboriti pod uglom od četrdeset pet stepeni, a opremljena su dizajnerskim jastucima.

Pored toga, unutar kabine se nalazi i ugrađeni frižider sa Aurus brendiranim kristalnim čašama i modularnim stolovima sa kožnim detaljima. Prema Rojtersu, kompanija će konstruisati 200-300 automobila ove godine, a Senat modeli će biti dostupni za kupovinu sa početnom cenom od 18 miliona rublja, odnosno 245.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group