JLR razvija autonomnu off-road tehnologiju


Jaguar Land Rover istražuje mogućnosti autonomnih tehnologija u terenskim uslovima, nezavisno od vremena i svih prepreka sa kojima se može susresti...

Ime novog projekta je CORTEX, a njegov budžet iznosi oko 3,7 miliona funti. Britanski proizvođač uposliće nove 5D tehnologije, koje kombinuju akustiku, video, radar, svetlosnu detekciju i različite senzore za merenje razdaljine, uz čiju će pomoć mašina učiti. Sve informacije će se obrađivati u realnom vremenu omogućujući vozilu da se ponaša na, kako to JLR tvrdi, „sve sofisticiraniji način“.

„Veoma je važno da naš brend razvija ove autonomne tehnologije i vozila, koja poseduju identične mogućnosti i performanse očekivane od modela Jaguar i Land Rover,“ izjavio je direktor istraživanja konektivnih i autonomnih tehnologija britanskog proizvođača, Kris Holms.

Ova tehnologija će biti kreirana putem razvoja algoritama, optimizacije senzora i fizičkih testiranja na terenskim poligonima širom Britanije. U međuvremenu, mašina će biti razvijana na Birmigemskom Univerzitetu i u zajedničkom projektu, koji će kompaniji JLR pružiti pristup njihovom istraživanju radarskih i senzorskih autonomnih platformi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group