Jeep se udružuje sa Marathon Watches i kreira kolekciju časovnika

Više slika

Više slika

Obe marke, Jeep i Marathon Watches, stekle su svoje ime snabdevajući vojsku, a sada su se udružile…

Marathon Watches je izgradio ime za sebe 1939. godine kreirajući časovnike za članove vojske, i do danas prodaje seriju časovnika inspirisanih zahtevima General Purpose (GP) američke vojske tokom Drugog svetskog rata. Prema legendi, ista oznaka GP dovela je do imena „Jeep”.

Dok postoje različite priče o etimologiji imena ovog terenskog vozila, činjenica je da Jeep i Marathon Watches dele vojnu istoriju, pa je bilo logično da brendovi sarađuju na kolekciji časovnika.

Brendovi su kreirali dve linije časovnika, a svaka se nudi sa kvarcnim ili mehaničkim mehanizmom, što znači ukupno četiri različita modela. To su General Purpose Officer’s Series i Search and Rescue Series.

Prva serija je modernizovana verzija originalnog Marathon časovnika predstavljenog tokom Drugog svetskog rata, sa tipovima slova inspirisanim Jeep Wrangler 1941 Limited Edition. Brojevi su osvetljeni Aged-Radium tehnologijom, a sat ima trodelni kaiš od Crazy Horse kože.

Automatska verzija General Purpose Officer’s Series sata sadrži švajcarski ETA F06.402 HeavyDrive-PreciDrive kvarcni mehanizam, a cene počinju od 500 dolara, dok ručno navijana verzija sadrži švajcarski Sellita SW210-1 mehanički mehanizam sa cenom koja počinje od 650 dolara.

U međuvremenu, model Search and Rescue ima vojno-inspirisan izgled i uključuje funkcije kao što je indikator “crvene linije” inspirisan Jeep tahometrom koji služi kao brojač od 15 minuta. Font korišćen na satu je opet inspirisan Jeep Wrangler 1941 Limited Edition.

Ovaj model ima veliki 60-minutni/120-klik jednosmerni ronilački prsten i vodootpornost do 300 metara, što ga čini izuzetno izdržljivim, kao što ime sugeriše. Za osvetljavanje brojčanika, Marathon Watches koristi kombinaciju tritijum gasnih cevi i MaraGlo tehnologije.

Takođe dostupan u dve verzije, pristupačniji Search and Rescue sat koristi švajcarski ETA F06.412 HeavyDrive-PreciDrive kvarcni mehanizam i košta 1,200 dolara. Automatska verzija sata koristi švajcarski Sellita SW200-1 mehanizam i košta 1,500 dolara.

"Veoma smo ponosni na ovu jedinstvenu saradnju koja govori o zajedničkom nasleđu naših vrednosti i legendarnoj istoriji u našim Jeep x Marathon Officer’s i SAR satovima," rekla je Kim Adams Haus, šef licenciranja i prodaje u Stellantis, Severna Amerika. "Ovi časovnici nisu samo za pokazivanje vremena – oni pričaju priču o dva brenda koja se ujedinjuju na osnovu zajedničkih vrednosti i svrhovite upotrebe za potrošače, ujedinjujući 'Jeep ljude' i 'ljubitelje satova.'"

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group