Jaguar Land Rover obećava prekvalifikaciju i trening umesto otpuštanja radnika

Više slika

Više slika

Kompanija Jaguar Land Rover planira prekvalifikaciju za oko 29.000 ljudi tokom sledeće tri godine u okviru svoje tranzicije na čistu električnu energiju...

Future Skills Programme platforma uključiće više od 10.000 zaposlenih u kompaniji, ali i svim njenim franšizama širom Velike Britanije, koji će dobiti obuku i veštine potrebne za kreiranje električnih vozila, digitalizaciju i stvaranje autonomnih automobila. Ostalih 19.000 radnika širom sveta proći će identičan program i prebaciti se na električnu energiju.

Britanski proizvođač automobila tvrdi da je 80% od njegovih gotovo 1.300 prodajnih mesta trenutno u mogućnosti da ponudi električne automobile, stoga, kako bi se ubrzano premostile razlike u veštinama, većina servisnih tehničara proći će trening elektrifikacije do kraja ove godine. JLR će takođe zadžati hiljade inžinjera i proizvodnih radnika kako bi ih specijalizovao za kreiranje električnih vozila, kao i modela sa naprednim digitalnim i autonomnim tehnologijama.

Jaguar Land Rover trenutno radi na prekvalifikaciji i treningu više od 9.500 mehaničara širom sveta i planira da zaposli još sto novih tokom sledeće godine. Zaposleni u fabrikama ovog proizvođača takođe će dobiti i obuku koja će im osigurati bezbednost prilikom rada pokraj visokovoltažnih sistema korišćenih u električnim modelima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group