Izvanredna kolekcija od 150 istorijskih automobila upravo je postala muzej u Nemačkoj

Nationales Automuseum sadrži legendarne četvorotočkaše, originalne modele i uspešne trkače, koji datiraju od 1886. do danas.

Nacionalni muzej automobila otvoren je 23. jula u Nemačkoj. Poznata kao Loh Collection, izvanredna kolekcija od 150 automobila uključuje neke od najvažnijih četvorotočkaša u istoriji automobila.

U muzeju se nalaze automobili kao što su jedini Audi u privatnom vlasništvu koji je osvojio Le Man, Maserati 250F koji je osvojio Veliku nagradu Nemačke 1957. i mnoštvo prototipova. Među eksponatima je čak i nekoliko istorijskih trkačkih automobila koji su učestvovali na Le Manu, koji čine posebnu samostalnu izložbu za 100. godišnjicu francuskog klasika. Izloženi automobili datiraju od 1886. do danas i uključuju jedinstvene i originalne modele, uspešne trkače, kao i automobile pionirskog inženjeringa i kulturnog značaja.

Nacionalni muzej automobila koji se nalazi u Dietzholztal-Eversbachu, između Kelna i Frankfurta u centralnoj Nemačkoj, takođe služi kao obrazovni objekat za ekonomske i pravne studije na Univerzitetu za ekonomiju i životnu sredinu Nurtingen-Geislingen HfWU.

Diplomci programa imaju priliku da nastave postdiplomske studije mašinstva, specijalizovane za identifikaciju, restauraciju i kulturni značaj istorijskih automobila, na čemu je insistirao osnivač muzeja, profesor dr. Friedhelm Loh.

„Moj cilj je da iskoristim privlačnost automobilske tehnologije kako bih mlade ljude oduševio tehnologijom kao karijerom i naveo ih da izaberu uzbudljivo obrazovanje“, rekao je on. Loh se obogatio kao jedini vlasnik Friedholm Loh grupe sa sedištem u Haigeru, čija kompanija uključuje Rittal, Stahlo i LKH plastics, zapošljava 12.000 ljudi širom sveta, sa godišnjim prometom većim od 3 milijarde evra.

Muzej od 7.500 kvadratnih metara ima restoran, trpezariju u američkom stilu, kafić na otvorenom i art-deko bioskop. Najveći eksponati muzeja uključuju poslednji Lincoln Continental koji je vozio Džona Kenedija pre njegovog ubistva 1963. godine, prvi Ferrari Mihaela Šumahera koji je osvojio Svetsko prvenstvo u Formuli 1 i jedinstveni prototip Maybach Exelero.

„Ovi jedinstveni automobili odražavaju hrabrost, snagu inovacije, inovativni dizajn, veštinu izrade i pažnju posvećenu detaljima“, rekao je Loh. "Pozivam sve koji su zainteresovani i uzbuđeni šarmom točkova i tehnologije da nas posete u Nationales Automuseum."

Drugi izuzetni automobili koji se ističu su lični trkački BMW M1 Procar Nikija Laude, retki Porsche 959 Sport napravljen za dvostrukog svetskog šampiona u reliju Valtera Rora i čuveni trkački automobili Jagermeister BMW 320 Group 5.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group