Honda Autonomous kreira vozilo za pomoć ljudima a ne njihovu zamenu

Više slika

Više slika

Honda brend će predstaviti veoma interesantnu izložbu tokom CES 2019, koji se održava od 8.-11.januara iduće godine...

Oni će tada po prvi put javnosti otkriti prototip off-road vozila, nazvanog Autonomous Work Vehicle. Samo ime ovog modela govori vam sve što treba da znate o njemu. Mali automobil sa 4x4 pogonom dizajniran je da radi zajedno sa ljudima, izvršavajući zadatke koji su za nas kao vrstu previše opasni ili teški.

Kao evolucija 3E-D18 autonomnog ATV koji je predstavljen na CES 2018, Autonomous Work Vehicle dizajniran je od strane Honda sektora za istraživanje i razvoj, kombinujući šasiju njihovog vozila za sve terene i najnoviju naprednu tehnologiju autonomije vozila. Iz Honde kažu da je Autonomous Work Vehicle kreirano sa ciljem da poboljša efikasnost i bezbednost javnosti, komercijalnih i potrošačkih preduzeća.

Na primer, ovo vozilo se može koristiti kako bi pružilo podršku ljudima koji se bave veoma opasnim poslovima, kao što su vatrogasci, spasilačke jedinice i drugo, kao i u industrijama poput građevine, poljoprivrede, uređenja pejzaža i uklanjanja snega, sa GPS i senzorskom autonomijom, koja je sposobna da navodi ovaj prototip u praktično svakom okruženju.

Autonomous Work Vehicle dolazi sa sistemom za dodavanje širokog asortimana aksesoara i dodataka, kao i strujnim utičnicama. Ako uzmemo u obzir kompaktnu veličinu ovog modela i njegove off-road sposobnosti, moramo priznati da se ovo autonomno vozilo može koristiti praktično bilo gde – od guste šume, do urbanih pešačkih zona.

Honda kaže da njihov novi koncept može biti projektovan u tri različita režima – Follow Me, Pattern, A do B” kako bi odgovorio na različite potrebe. Za sada, kompanija je uradila beta testove svog prototipa u tri različita okruženja, uključujući kompaniju za solarne operacije u Severnoj Karolini, šumske vatrogasne jedinice u Koloradu i poljoprivrednu istraživačku ustanovu u Kaliforniji.

Honda će rezultate ovih testova otkriti tokom CES 2019 događaja, a do tada, pogledajte video snimke i otkrijte sve zadatke koje ovaj autonomni ATV može izvršiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group