Gulfstream predstavio najveći biznis džet na svetu

Novi avion će imati kabinu koja je za 0.6 metra duža od njenog najbližeg konkurenta, Bombardier Global 7500…

Nije tajna da su dva najveća imena u domenu avijacije oduvek u borbi za prevlast na nebu. Prošlog decembra, Bombardier Global 7500 skinuo je sa trona Gulfstream G650 i postao najveći business džet na svetu. 7500 model je imao dugu vladavinu, obarajući rekorde i impresionirajući pilote i ljubitelje putovanja širom sveta. On je čak više puta dobio najgradu kao najbolji avion godine. Gulfstream nije imao planove da prihvati poraz. Pre samo nekoliko dana, slavni proizvođač aviona predstavio je sasvim novi biznis džet koji će po svemu sudeći postati najveći na svetu.

Ova zver u nastajanju, poznata kao G700, predstavljena je tokom National Business Aviation Association NBAA događaja u Las Vegasu. Predsednik Gulfstream Aerospace programa, Mark Burns, rekao je da će G700 model, sa cenom od 75 miliona dolara imati najvišu i najširu kabinu u ovoj industriji.

Ovaj model pokreće Rolls-Royce Pearl 700 motor, koji je glomazan i poseduje vodeću maksimalnu brzinu od Mach 0.925, koju je postavio njegov prethodnik G650. G700 će takođe imati dovoljno mesta za devetnaest putnika, koji će sedeti u pet odvojenih prostora, uključujući trpezarijski prostor sa mestom za šest osoba, profesionalnu kuhinju i master spavaću sobu sa tušem. Napredni sistem rasvete koji se nalazi u čitavom avionu kreira efekat izlaska i zalaska sunca, sa ciljem smanjenja napora zbog promene vremenske zone. U međuvremenu, avion će biti pod pritiskom, kako bi osigurao najnižu visinu kabine u industriji. Kabina će takođe biti savršeno tiha, sa velikim ovalnim prozorima, a kroz nju će cirkulisati stopostotno sveži vazduh.

“Gulfstream G700 uzima najbolje elemente iz naših najinovativnijih proizvoda i ujedinjuje ih sa naprednim tehnologijama, kako bi kreirali sasvim novi avion, koji redefiniše bezbednost, komfor i opseg pri brzini”, dodao je Mark Burns.

Po pitanju dimenzija, G700 se proteže na oko 33 metra, a za jednu stopu je kraći od Bombardier Global 7500. Ipak, avion će imati dve stope dužu kabinu u odnosu na svog konkurenta, a biće i neznatno viši i širi.

Gulfstream brend tvrdi da će prve dostave krenuti od 2022.godine. Kompanija je već primila deset narudžbina od Qatar Airways kompanije, koji će se koristiti unutar Qatar Executive čarter servisa.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group