Grci zvanično dobili najsporiji policijski automobil na svetu

Grčka ostrva predstavljaju glavnu destinaciju velikog broja turista tokom letnjeg perioda, ali su sve popularnija zbog svojih projekata ekološke održivosti, koji uključuju i uvođenje električne mobilnosti...

Nekoliko meseci nakon što je flota Volkswagen ID.3 and ID.4 modela stigla na Astipalea ostrvo u okviru vladinog programa, pre nekoliko dana kompanija Citroen isporučila je svoj električni opseg vozila na ostrvo Halki u Egejskom moru. Među ovim modelima nalazi se minijaturni Ami, koji je verovatno najsporije patrolno vozilo trenutno na svetu.

Francuski brend obezbedio je flotu od šest jedinica predstavnicima zakona na Halkiju, koje će uskoro postati prvo grčko Eko ostrvo. Ovaj opseg uključuje par Ami jedinica koji će služiti Obalskoj straži, par ë-C4 modela za opštinske poslove, kao i ë-Spacetourer MPV i ë-Jumpy (ë-Dispatch) kombije. Sva vozila ponuđena su u okviru besplatnog zakupa u roku od 48 meseci, što je period nakon kog će ih Citroen ponovo otkupiti i donirati ih opštini Halki.

Iako Ami definitivno nije namenjen patrolama saobraćajne policije zbog ograničenja brzine na 45 km/h, ovo su prilično praktični automobili za upravljanje uskim drumovima ovog grčkog ostrva, ali i modeli koji su veoma laki za parkiranje. Kriminalci verovatno mogu pobeći ovim kvadciklima sa njihovim električnim motorima, dobrim za moćnih osam konja, ali oni dolaze u pratnji litijum-jonske baterije od 5,5 kWh, koja ovim modelima pruža prelazni opseg od sedamdeset kilometara, što je više nego dovoljno kako bi se kretala ograničenim ostrvskim putnim mrežama.

ë-C4 jedinice ponuđene lokalnoj opštinskoj upravi daleko su bolje po pitanju perfromansi, zahvaljujući motorima dobrim za 134 ks i bateriajama od 50 kWh, koji im zajedno omogućuju prelazni opseg od 350 km/h u jednom ciklusu. Isto baterijsko pakovanje nudi 230 kilometara prelazniog opsega u ë-Spacetourer modelima, što ih čini idealnim za transport ljudi širom ostrva.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group