Ford zaštitio imena nekih od najikoničnijih serija u Evropi

Kompanija Ford pokazala je interesovanje u sferi zaštite imena svojih klasičnih automobila, što je takođe evidentirala svojim poslednjim zahtevima za očuvanjem svoje intelektualne svojine...

Deluje da će američki brend ponovo iskoristiti svoja legendarna imena kao što su Capri, Cortina, Granada, Orion i Escort, inspirisana klasičnim Ford vozilima, koja su kotrljala ulicama Evrope, Australije i Novog Zelanda. Kako saznajemo, imena su zaštićena kako bi bila korišćena na drumskim motornim vozilima i aksesoarima ovog brenda, a svi zahtevi ispunjeni su od strane kompanije Ford prošlog decembra u Evropskoj kancelariji za zaštitu intelektualne svojine.

Novoj prijavi pridružuje se i slavno ime Thunderbird, za čiju zaštitu je Ford podneo zahtev istoj službi u SAD, početkom prošle godine. Kompanija će takođe oživeti i Lightning naziv, koji će biti povezan sa njenom električnom verzijom F-150 pikap modela.

Štaviše, američki brend takođe je odlučio da iskorisiti jedno klasično ime za svoje prve moderne električne automobile Mustang Much-E linije, što samo naglašava njegovo veliko interesovanje za upotrebu klasičnih brendova u svom već ustaljenom tržišnom poslovanju.

Zbog velikog uspeha Mustang Mach-E serije, kompanija će možda pokušati da ponovi nešto slično iz svoje prošlosti sa drugom interesnom grupom kupaca na umu. Sa ovakvim poslovnim potezom na umu, upotreba klasičnih imena ne mora biti ograničena samo na električna vozila u okviru kompanije.

Zapravo, ovaj brend nedavno je izabrao ime Raptor za svoju Bronco seriju visokih performansi, umesto imena Warthog, baš zbog pomenutog brendiranja i prepoznatljivosti. Bronco će takođe biti oživljeno ime jer je u ovoj liniji nedavno predstavljena Maverick serija malih pikapa, što je ime prethodno korišćeno od strane kompanije Ford sedamdesetih godina.

Sa svim ovim na umu, važno je napomenuti da, čak i ako se sva ova imena jednom iskoriste, nije sigurno da će ona biti povezana isključivo sa električnim modelima. Ukoliko to ne bude slučaj, ona ipak neće biti predugo na tržištu pre nego što postanu električna, posebno zbog plana ovog proizvođača da pređe na potpuno električnu mobilnost do kraja ove decenije u Evropi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group