Ford i VW ispituju stratešku saradnju u kombi segmentu

Više slika

Više slika

Ford i Volkswagen potvrdili su svoje planove i istraživanja mogućeg strateškog savezništva koje će ojačati kompetetivnost svake kompanije pojedinačno i bolje služiti svim kupcima širom sveta...

Detalji nove saradnje za sada ostaju ograničeni, ali kompanije su već potpisale memorandum o razumevanju i istražiće brojne potencijalne projekte koji će biti izvedeni zajedničkim snagama. Kompanije su za sada neme po pitanju nove koalicije, ali su određeni izvori naveli mogućnosti razvoja opsega komecijalnih vozila i boljeg izlaženja u susret potrebama globalnog tržišta.

Ford i Volkswagen su istakli da potencijalna alijansa neće uključivati bilo kakve ugovore u unakrsnim učešćima na tržištu, mada bi obe kompanije svakako mogle da izvuku veliku korist od zajedničkog partnerstva. Trend saradnja na kreiranju vozila daleko je pristupačniji za razvijanje i proizvodnju jer se svi troškovi dele na pola. Veći nivo prodaje takođe može pomoći smanjenju cena i podeli komponenata.

Ove vesti su došle u vreme kada je agencija Rojters već naglasila da će ove dve kompanije stupiti u saradnju tokom radi kreiranja komercijalnog partnerstva. Volkswagen je prethodno bio partner sa kompanijom Mercedes tokom prodaje svoje verzije Sprinter kombija, ali je poslednji Crafter potpuno razvijen u okviru njihovog programa.

Ford i Volkswagen nude širok asortiman komercijalnih vozila, dok američka kompanija trenutno poseduje Transit Connect, Transit i E-Series modele. Volkswagen, sa druge strane, svim kupcima širom sveta nudi Caddy, Crafter i T6 vozila.

Predsednik globalnog marketinga kompanije Ford, Džim Farlej izjavio je da njegov brend nastoji da popravi svoj biznis i predstavi nove, adaptivne modele poslovanja, koji uključuju rad sa partnerima radi poboljšanja efikasnosti i prodaje.

Direktor je ovom prilikom želeo da istakne kako veliki potencijal alijanse sa Volkswagen grupacijom predstavlja još jedan primer prilagođavanja tržišnim uslovima i postajanju daleko konkurentnijim prilikom razvijanja globalnog proizvodnog portfolija i proširenja trenutnih kapaciteta ovog brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group