Ferrari predstavlja specijalno izdanje u čast tri decenije prisustva u Kini

Inspirisan tradicionalnom kineskom estetikom Ferrari slavi svoju 30. godišnjicu u kontinentalnoj Kini otkrivanjem jedinstvenog Tailor Made Ferrari Roma.  

Novi Roma kupe crpi inspiraciju iz tradicionalne kineske estetike i izrade kroz mnoge opcije personalizacije koje nudi Ferrari Tailor Made program, i predstavlja počast prekretnicama brenda u poslednjih trideset godina.

Lansiranje novog Ferrari Roma napravljenog po meri obeležava ne samo tri decenije od prve porudžbine Ferarija u Pekingu 1992. godine, već i početak četvrte decenije ovog brenda u Kini.

Jedinstvenu Tailor Made Roma dizajnirao je Ferrari u saradnji sa istaknutom kineskom dizajnerkom Jiang Kiong'er kroz Ferrari Tailor Made program, koji pruža jedinstveno prilagođeno iskustvo koje sadrži raznoliku lepezu opcija specifikacija i dizajnerskih rešenja po meri. Tim Ferrari dizajnera pomaže klijentima da kreiraju model koji odražava njihovu individualnost i ukus, uz pridržavanje estetskih standarda brenda.

Jiang Kiong'er stekla je međunarodnu reputaciju svojim radovima koji odaju počast lepoti i nasleđu kineske kulture. Ovaj Tailor Made Roma otelotvoruje fundamentalne principe umetnosti i dizajna koje dele obe strane: posvećenost detaljima, poštovanje nasleđa i tradicije, i iznad svega posvećenost izvrsnoj izradi koja stvara jezik dizajna bezvremenske elegancije i jednostavnosti.

Novi automobil je presvučen upadljivim kontrastnim bojama: Sanusilver Matte i Rosso Magma Glossy koja odaje počast tradicionalnoj kineskoj karmin crvenoj. Pruge koje se protežu duž tela i kroz unutrašnjost inspirisane su karakteristikama klasičnog nameštaja iz dinastije Ming. Takođe ima pragove od karbonskih vlakana sa posvetom napravljenom po meri, futrolu za ključeve ofarbanu crvenim i zlatnim nijansama, kao i pločicu sa ugraviranim kineskim slovima za broj “30”. Ova zlatna ploča je dekorisana žadom i ima simbolički značaj: u drevnoj kineskoj kulturi zlato simbolizuje bogatstvo i sreću, dok žad označava čistoću i nežnost. Oba su sinonim za dobre želje i poštovanje.

Jiang Kiong’er je dizajnirala ekskluzivni lifestyle paket za Roma kupe – kolekciju multi-senzornih zadovoljstava koja otelotvoruju potragu za kvalitetom i stilom. Inspirisan uživanjem u malim zadovoljstvima u svakodnevnom životu, paket sadrži set od četiri aroma difuzora, po jedan za svako godišnje doba, napravljen od ebanovine i kristala, set za čaj, kutiju za cigarete od ebanovine, pepeljaru, ćebad od kašmira...

Ferrari Roma odlikuje se prefinjenim proporcijama i bezvremenskim dizajnom, u kombinaciji sa neuporedivim performansama i upravljanjem. Ispod haube jedinstvenog automobila nalazi se V8 3.9 motor, koji razvija 620 konjskih snaga i 760 Nm obrtnog momenta. Kupe ubrzava do 100 za 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina prelazi 320 kilometara na sat.

Ferrari Roma napravljen po meri savršeno spaja tradicionalnu kinesku estetiku sa inherentnim italijanskim stilom. Kombinujući brzinu i poeziju, specijalni Roma kupe predstavlja smelu fuziju između nasleđa i inovacija, u potpunosti otelotvorujući težnju brenda za inovacijama i izvrsnošću. On ne samo da obuhvata rezime trideset godina nezaboravnih trenutaka za Ferrari u Kini, već takođe označava početak novog i uzbudljivog poglavlja putovanja brenda u regionu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group