Ferrari do 2025. godine ne želi da ima ništa sa električnim modelima

Više slika

Više slika

Prvi potpuno električni Ferrari model je na putu i biće potpuno spreman 2025. godine, potvrdio je predsedavajući italijanskog brenda, Džon Elkan, tokom godišnjeg generalnog sastanka...

"Možete biti potpuno sigurni da će ovaj automobil biti sve o čemu možete sanjati, a inžinjeri i dizajneri u Maranelu definitivno mogu sve snove pretvoriti u javu", izjavio je Elkan.

Sve više proizvođača, uključujući i Porsche, teži ka tržištu električnih automobila, uslovljeni evropskim vladama koje naporno rade kako bi suzbile proizvodnju motora unutrašnjeg sagorevanja i okrenu autoindustriju ka ovakvoj ekološkoj budućnosti, na žalost velike većine vozača - moramo naglasiti. Ono što je suđeno nemoguće je izbeći, ali Elkan deluje kao da u svemu ovome vidi priliku, a ne obavezu.

"Naša reinterpretacija i aplikacija ovih tehnologija, kako u motosportu, tako i u ulično legalnim automobilima, predstavlja veliku priliku za unošenje unikatnosti i pasije u nove generacije Ferrari automobila", izjavio je.

Ove vesti nam stižu veoma preuranjeno, jer Ferrari ne planira da žuri sa izgradnjom EV modela, baš kao što to nije činio ni u prošlosti. Iako je ovaj prend predstavio priključne hibride, njegov šef komercijale, Enriko Galiera, nije bio veliki fan električnih tehnologija od kada su one postale hit na sreću brojnih ljubitelja automobila.

"Mi čvrsto vrerujemo da baterijske tehnologije nisu razvijene dovoljno kako bi odgovorile potrebama superautomobila", izjavio je prošle godine. "Mi ne verujuemo da ova tehnologija u sledećih pet godina može uopšte predstavljati nešto što odgovara kompaniji Ferrari."

Ferrari možda može naučiti nekoliko trikova od Maserati MC20 modela, superautomobila koji je debitovao krajem prošle godine, koji iako poseduje V6 motor sa F1 tehnologijom, stiže sa obećanjem potpuno električne verije koja će dostizati stotku iz mesta za 2,8 sekundi i ubrzavati do 325 km/h.

Superautomobil je mogao biti viđen na test stazi kompanije Ferrari, dok se njegov električni blizanac može očekivati tokom 2023. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group