Ferrari 195 Inter je jedan od samo 11 Ghia ikada kreiranih

Više slika

Više slika

Sve dok italijanski brend Ferrari, nije uveo dizajnerske operacije i proizvodnju karoserija u svoju fabriku, većina njegovih automobila u istoriji dizajnirana je od strane kompanija Pininfarina i Scaglietti...

Međutim, Ferrari je takođe posedovao i nekoliko izleta sa različitim italijanskim proizvođačima karoserija, koji su za njega kreirali primerke kao što je ovaj koji vidite u galeriji.

Ferrari 195 Inter model iz 1950. godine, spreman je da postane glavna zvezda RM Sotheby’s aukcije u Monaku, sledećeg maja. Fabrika u Maranelu kreirala je svega 27 jedinica ovog modela, ali ni jedna od njih nije bila dizajnirana od strane Pininfarine. Kompanija Vingale je kreirala nekoliko njih, Touring još par komada, dok je Motto bio zadužen za svega jedan. Brend Ghia kreirao je 11 automboila ove linije, ovo je jedan od njih, a ujedno i jedan od svega 37 Ferrari modela ukupno, za koje je Carrozzeria Ghia ikada kreirala karoserije.

Automobil je isporučen Alfonsu Scimeu, koji je ujedno živeo u italijanskom gradu Monci, gde se održavaju trke i gde je smeštena legendarna staza. Scime je zadržao ovaj model od pedesete, kada je kreiran, a nakon osam godina prodao ga je u Milanu. Ferrari 195 Inter je potom završio u SAD, gde je proveo veći deo svoje karijere, u čijem je trajanju podvrgnut kompletnoj restauraciji, posle koje je izvezen u Hong Kong nekoliko godina kasnije.

Sada, ovaj model postavljen je na aukcijskoj prodaji i učiniće jednog kolekcionara veoma srećnim čovekom. Aukcijska kuća nije javno rekla kolika je očekivana zarada ovog retkog klasika, ali znamo da je ponuđen bez rezerve. Ukoliko imamo u vidu da su se modeli 195 Inter linije pre deset godina prodavali po ceni modernih Ferrari automobila, nikako nas neće začuditi ako ovaj bude dobio novog vlasnika po milionskom iznosu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group