Ekskluzivna kolekcija Kerola Šelbija odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Jedina stvar koju je legendarni Kerol Šelbi voleo isto koliko i kreiranje automobila viskokih performansi, po svemu sudeći jeste, uživanje u njihovoj vožnji...

Ovo može objasniti zašto, svake godine, možemo videti neke od njegovih modela, koje je vozio lično, na određenim aukcijama...

Međutim, na ovogodišnjem Greenwich Concours d’Elegance događaju, koji će se održati ovog juna, kompanija Bonhams prodaće, ne jedan, niti dva, već više od dvadeset vozila koja je ovaj preminuli trkač posedovao.

24 automobila se uglavnom dolaze iz ere u kojoj je legendarni Šelbi sarađivao sa kompanijama Ford i Chrysler, ali tu su i neki posebni modeli, koji deluju kao da su jednostavno privukli pažnju slavnog vozača i proizvođača.

Među automobilima koji su u ponudi, nalazi se privi primerak 1999 Shelby Series 1 roadster, jedan od nekoliko projekata Kerolove kompanije koji poseduju GM motore - u formi Oldsmobile V8 mašina. Tu je i 1969 Mustang GT500 koji je proizvođač kupio od holivudskog glumca Džekija Kupera, kao i 2011 Shelby Cobra CSX 8027, automobil, nastao kao produžetak klasične linije.

Ova kolekcija takođe uključuje Dodge Charger, Omni i Dakota modele tjunirane od strane kompanije Shelby, zajedno sa 1935 Chrysler Airflow sedan jedinicom, koja se nekada vodila na Stiva Mekvina. Pun katalog bi tek trebalo da bude objavljen, ali znamo da kolekcija poseduje nekoliko Pantera jedinica takođe, što ne iznenađuje previše, jer nam je poznata saradnja Kerola Šelbija sa De Tomasom.

„Mi smo počastvovani izborom naše kuće kao domaćina prezentacije ovih legendarnih modela iz voznog parka ovog čuvenog čoveka“, izjavio je Erik Minof, direktor kuće Bonhams. Njegov kolega, Majkl Kaimano, dodao je: „Kerol Šelbi je postao sinonim svih američkih trkačkih vozila i modela performansi, dok je njegov udeo u svetskoj autoindustriji neprikosnoven. Postavljanje aukcije za ovoliko lične automobile jednostavno, predstavlja pravu privilegiju“. Neverovatna kolekcija automobila biće prodata na aukciji koja će se održati u nedelju 3. juna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group