Džejson Baton prodaje svoj veličanstevni McLaren P1 model

Više slika

Više slika

Bivši vozač Formula 1 šampionata i osvajač titule u sezoni 2009., Džejson Baton, uskoro će se rastati od svog prelepog McLaren P1 modela koji poseduje godinama...

Batonov P1 je bio poručen iz fabrike sa McLaren Special Operations Grauschwartz Grey šemom boja karoserije, opcionim Stealth paketom i MSO sivo/crnim alkantara enterijerom putničke kabine. Zajedno sa neverovatnom sivom bojom, P1 Džejsona Batona, takođe poseduje i ojačane alu felne iza kojih se skrivaju svetlo žuta kočiona klešta. Ovo trenutno možda nije jedan od najsjajnijih P1 modela, ali je definitivno jedan od najsofisticiranijih.

Pored toga, činjenica da je u vlasništvu legendarnog vozača, ovaj model, zajedno sa opcionim Track Mode 2 sistemom, razdvaja od većine istih automobila opremljenih identičnim konfiguracijama. Track Mode 2 je inače savršeni softver, koji kupcima nudi MSO divizija po ceni od velikih 20.000 funti za trkačke modele, dok je isti Track Mode 2 sistem omogućen i za ulično legalne automobile kompanije. Nismo znali da je ova opcija toliko uzbudljiva sve do sada, a Batonov P1 verovatno predstavlja jedini legalni automobil opremljen ovom tehnologijom.

Brojne druge opcije izabrane su direktno od strane Batona i iz fabrike. One uključuju Meridian zvučni sistem, praćenje vozila, prednje i zadnje senzore i kadmijum žute kontrastne šavove postava. Razgovarajući sa medijima, Baton je rekao da prodaje svoj automobil jer odlazi da živi u SAD i nema vremena da ga vozi. Bivši F1 vozač takođe poseduje i 675LT Spider u Los Anđelesu, koji mu može ispuniti sve želje za McLaren modelom.

Uprkos posedovanju ovog P1 modela tokom dugog niza godina, Baton je sa njim prešao svega 885 kilometara, što je dovelo do cene od 1,6 miliona funti, koja prema nama, deluje više nego razumna. Za pokretanje automobila zadužen je V8 motor sa dva turbo punjenja i zapreminom od 3,8 litara, uparen sa električnom jedinicom radi kombinovanih 903 ks. Sva ova snaga se šalje na zadnju osovinu putem sedmostepenog automatskog menjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group