Džej Leno primljen u bolnicu zbog opekotina zadobijenih u svojoj garaži

Više slika

Više slika

Popularni Džej Leno, tvorac emisije Jay Leno’s Garage i bivši dugogodišnji voditelj Tonight Show programa, prebačen je u centar za opekotine nakon što je pretrpeo ozbiljne povrede u svojoj losanđeleskoj garaži...

Kako je sam Leno potvrdio putem Variety publikacije: „Pretrpeo sam prilično ozbiljne opekotine zbog paljenja benzina. Dobro sam, samo će mi biti potrebno nekoliko nedelja da se vratim na noge“.

TMZ prenosi da je plamen izgoreo levu stranu Lenovog lica, ali nije oštetio njegovo oko niti uho. Nažalost, pun opseg njegovih povreda i precizno stanje nisu za sada poznati, ali su oštećenja na njegovom tkivu ozbljna dovoljno kako bi otkazao sve svoje poslove do kraja ovog meseca. Lenov Youtube kanal nastavlja sa radom i predstavio je novi materijal pre par dana.

Kako izvori navode, komičar i veliki zaljubljenik u atutomobile nije bio u mogućnosti da se pojavi na konferenciji u Las Vegasu održanoj 13. novembra zbog ozbiljne i hitne medicinske pomoći. Mejl poslat organizatorima naglasio je da je Leno živ, verovatno kako bi se sprečile određene glasine.

Leno je jedan od najprofilnijih kolekcionara klasičnih, egzotičnih i neobičnih automobila na svetu, a njegova garaža sadrži više od 180 vozila. TMZ sugeriše u svojim izveštajima da je vatra startovala iznenada i bez ikakog upozorenja.

Za sada nije potpuno jasno šta je dovelo do njenog paljenja, sa zapaljivim tečnostima i curenjem na zaptivkama koji potvrđuju da su rizici od požara prisutni kod većine klasičnih modela, dok njegova kolekcija sadrži čak i grupu parnih mašina, kao što je White Model M iz 1909. godine.

Ovakvi modeli koriste gasni plamen kako bi zagrejali vodu i heksan kako bi održavali pilot svetlo u funkciji, zajedno sa uljem koje služi za podmazivanje motora. Sve zapaljive tečnosti ovih istorijskih rariteta takođe zahtevaju obilje održavanja kako bi pravilno funkcionisali, stoga u Lenovoj garaži ne nedostaje potencijalnih izvora za vatru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group