Džej Leno bira najbolje modele svake dekade

Više slika

Više slika

Džej Leno je definitivno jedan od najpotkovanijih poznavalaca autoindustrije na svetu...

Komičar, tok šou voditelj, pasionirani kolekcionar i istoričar automobilizma, Džej Leno, napravio je pauzu od svojih voditeljskih dužnosti u emisiji Hot Wheels Legends Tour, kako bi dao sve od sebe prilikom izbora najboljih automobila ikada kreiranih.

Leno ih je podelio u dekade, a kada je u jednoj grupi prepoznao veliki broj savršenih kandidata, on je generalno izabrao istorijski najznačajniji model iz svake ere.

Zaista, Džej je ne preterano rano proglasio i svog kandidata trenutne decenije u kojoj živimo. Njegov pogled se okrenuo ka neverovatnim dostignućima kompanije Chevrolet i Corvette ZR1 modela koji je uporedo i testirao. Voditelj je bio zadivljen vožnjom ovog automobila, a uprkos tome što je on 68 godina star gospodin, sa biznisom vrednim 400 miliona dolara i kolekcijom od preko 20 automobila vrednih 50 miliona dolara, on je neverovatni Corvette model vozio sumanutim brzinama.

„Model se savršeno ponašao“, izjavio je Leno potpuno zadivljen. Nakon Corvette modela, čuveni voditelj provozao je Porsche Carrera GT automobil izjavivši da upravljanje ovom zveri pri brzini nešto većoj od 300 km/h, deluje kao šetnja po parku.

On je takođe naglasio da je Ford Mustang GT350 jedan od njegovih glavnih favorita. „Mustang GT350R u suštini poseduje Ferrari motor“, dodao je Leno, aludirajući na V8 jedinicu izgrađenu na bazi motora italijanskog proizvođača. „Njegovo upravljanje, zaustavljanje i ponašanje u krivinama, jednostavno su zadivljujući.

Prema Džeju Lenou, ovo na najbolji način ilustruje razlike između današnjih američkih modela performansi koji predstavljau svetsku klasu, u poređenju sa prethodnim dekadama, kada njihova industrija u ovom polju i nije baš bila najbolja. „Tokom sedamdesetih godina, kada ste želeli model visokih performansi, sve što je bilo potrebno jeste da zalepite nekoliko nalepnica, ali sada, na tržištu širom sveta, zaista postoje prave zveri od modela.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group