Driftovanje Bondovim automobilom teško je i za najbolje

Nakon velikih odlaganja, dvadeset i peti Bondov film, No Time To Die, predstavljen je krajem prošlog meseca...

Kako ne bi propustio savršenu promotivnu priliku, britanski proizvođač Aston Martin odlučio je da krene sa svojim F1 vozačima u provod sa selekcijom svojih ikoničnih Bond automobila u okviru Sky Sports F1 događaja.

Na Silverston stazi, Formula 1 komentator David Kroft, otkrio je DB5 model Sebastijanu Fetelu i Lensu Strolu skriven na zadnjem delu. Bivši F1 koji je postao komentator, Martin Brandl, takođe se pridružio zabavi, zajedno sa Sky F1 TV domaćinom, Natali Pinkam.

Prvi izazov za ove prekaljene vozače predstavjao je drift oko krivina sa mašinom nalik DB5 modelu. Kaskaderski model visokih performansi sam po sebi predstavljao je prizor za uživanje, izgledajući u svakom segmentu predivno baš kao i originalni DB5, opremljen snagom koja je potrebna za visokooktanske kaskade na velikim platnima. Za dublera klasičnog modela priča se da poseduje BMW E46 šasiju, volan sa desne strane i uprkos tome što precizniji detalji nisu dostupni, nota njegovog agregata svakako zvuči identično onim koje stvaraju ravni šestocilindraši.

Stroj je prvi imao priliku da krene u drift avanturu, okrećući se u sva tri pokušaja. Sa druge strane, četvorostruki svetski šampion Formula 1 takmišenja, Sebastijan Fetel, kompetirao je veoma lagodno sva svoja proklizavanja u krivinama, nakon što se jednom okrenuo i umalo porušio gume iz zaštitnog segmenta na stazi u prvom pokušaju. Brandl je bio sledeći, a uprkos tome što nije uspevao da zadrži drift sa prednje dve gume, on je uspeo da napravi par savršenih krofni.

Sledeći izazov bilo je kreiranje još krofni, tačnije istog onog poteza koji može biti viđen u novom Bond filmu, ekspertski demonstrirano od strane kaskadera i bivšeg reli vozača Marka Higinsa. Velika količina truda odlazi na hvatanje savršenih scena kako bi se kreirale sve popularne i ključne jurnjave automobilima u Bond filmovima. Sudeći prema Higinsu, ekipe na setu provode po sedam nedelja u Italiji, na primer, kako bi kreirale filmsku sekvencu koja može i ne mora trajati pet minuta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group