Direktor kompanije Audi najavljuje još moćnih RS varijanti

Generalni direktor Audi Sport GmbH brenda, Sebastijan Grams, otkrio je nove detalje vezano za buduće proizvode nemačkog proizvođača...

Govoreći sa novinarima Autocar publikacije, Grams je izjavio da će njegova kompanija tržištu doneti još SUV modela iz RS segmenta, ali i u okviru EV sveta. Iako nemački proizvođač već nudi nekoliko RS krosovera, uključujući RS Q3, RS Q3 Sportback i RS Q8 modele, u ovom segmentu postoji još dosta prostora.

Iako Gram nije objasnio svoje izlaganje, ne bi nas nikako iznenadilo da kompanija na kraju ponudi i RS Q5. Audi je na pravo iznenađenje odsutan iz ovog dela tržišta, kojim dominiraju BMW X3 M i Mercedes-AMG GLC 63 modeli. Špijunske fotografije predstavile su nam i RS Q6 e-tron verziju i definitivno možemo očekivati dodatak RS električne varijante u skorijoj budućnosti.

Uprkos tome što RS verzije dolaze, Grams je izjavio kako ne želi RS inflaciju, dodavši da nije potrebno dodati svakom modelu RS varijantu. Kao rezultat toga, pojedini modeli, kao što je Q7, možda ostanu limitirani na S varijante.

Grams je takođe govorio i o mogućnosti kreiranja R8 i TT naslednika, naglašavajući da novi R8 predstavlja njihovu najveću želju, ali je dodao da kompanija za sada ipak ima previše zadataka koje mora izvršiti u drugim poljima, tako da ne može sam da odlučuje o takvim stvarima. Grams je rekao nešto i o novom TT modelu, za koga je istakao da zavisi isključivo od platformske strategije u budućnosti.

Dok se Audi polako približava potpuno električnom poslovanju, Grams je potvrdio da će u međuvremenu stići još nekoliko priključno hibridnih modela visokih performansi. Direktor je rekao da oni neće biti ništa manje zadivljujući od onoga što želite da vozite danas, nagoveštavajući da sada imaju daleko više prilika za dizajniranje vozačkih performansi koje će biti primamljivije i još interesantnije kupcima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group