Direktor brenda Porsche želi da stane na put italijanskim proizvođačima

Izvršni direktor kompanije Porsche, potpuno je protiv ideje da pojedini italijanski proizvođači dobiju specijalni ustupak od strane regulatornog tela Evropske Unije...

Kao što smo već naveli ranije, Ministar ekološke tranzicije u administraciji premijera Mario Dragijeve, Roberto Cingolani, izjavio je da bi EU trebalo da dozvoli malim proizvođačima u Italiji da nastave sa proizvodnjom modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja nakon 2035. godine, kada je određeno njihovo ukidanje.

Međutim, tokom razgovora sa Bloomberg ekipom na Munich Motor Show sajmu automobila, izvršni direktor kompanije Porsche, Oliver Blume, sugerisao je da ovakvi ustupci jednostavno ne bi bili razumni. Blume je izjavio da svi moraju doprineti borbi protiv klimatskih promena, uprkos tome što kompanije kao što su Ferrari i Lamborghini imaju veoma nisku prodajnu stopu svojih linija. On takođe ističe i prednosti po pitanju performansi koju električni automobili donose.

"Električni automobili će sledeće decenije biti nepobedivi. Dekarbonizacija predstavlja globalno pitanje i svako od nas u industriji mora doprineti."

Bitno je naglasiti da su Porsche i Lamborghini zajedno u VW grupaciji, ali je prvopomenuti proizvođač daleko napredniji po pitanju elektrifikacije svojih linija u poređenju sa italijanskim brendom. Međutim, ovo ne znači da italijanska kompanija ne učestvuje aktivno u borbi protiv globalnih klimatski promena i polako prilagođava svoje linije celokupnoj situaciji. Naslednici Aventador i Huracan modela biće hibridi, dok će proizvođač takođe lansirati i svoje prvo potpuno električno vozilo nakon 2025. godine.

Iako bi ovakav ustupak odgovorao i kompaniji Porsche, posebno za očuvanje njene 911 linije, što bi svakako mnogi ljudi širom sveta želeli više nego išta, direktor nemačkog proizvođača ne odustaje. Dodatno, čak i Ferrari nastoji da elektrifikuje svoju ponudu modela i obećava da će se okrenuti elektrifikaciji uprkos tome što motori unutrašnjeg sagorevanja predstavljaju sastavni deo imižda ovog brenda decenijama unazad. Prvi električni model propinjućeg konja trebalo bi da bude predstavljen polovinom ove decenije, ali se iskreno nadamo da će ovo proći i da će se zvuk pravih motora čuti makar još par decenija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group