Daimler dodaje više hidrogenskih pumpi u Nemačkoj

Više slika

Više slika

Automobilska industrija definitivno ulazi u novu eru, a celokupna infrastruktura mora biti prilagođena novim gorivima, različitim pogonima...

S tim u vezi, sa pojavom novih gorivnih ćelija i ostalih tehnika koje stvaraju revoluciju, ali i štede našu krhku životnu sredinu, jednoga dana verovatno više nećemo imati potrebu za benzinskim i dizel motorima, što nažalost dolazi kao jedini mogući ishod celokupnog stanja planete Zemlje.

Stoga je kompanija Daimler predstavila nekoliko novih stanica za dopunu modela koje pokeće hidrogen, smeštenih širom Nemačke, dodajući još dve u Sindelfingenu i Pfozheimu.

Kompanija je udružila snage sa brendovima Linde i Shell pre dve godine kako bi zajedno instalirali preko 400 hidrogenskih pumpi do kraja 2023. godine, a do kraja ove je planirano kompletiranje 100 objekata.

Diskutujući o najnovijoj situaciji, glavni odgovorni direktor CASE i e-Drive razvoja u kompaniji Daimler AG, Johan Herman izjavio je: "Naša nova vozila sa gorivnim ćelijama bazirana su na modelima Mercedes-Benz GLC i nalaze se u startnoj fazi konstrukcije. Naravno ovaj model neće predstavljati pravu alternativu kupcima, ali primarne H2 uslužne stanice predstavljaju mrežu koja mora biti kreirana. Zajedno sa našim partnerima iz kompanije H2 Mobility, mi sada radimo intenzivno na proširenju ovih usluga. Nulte emisije izduvnih gasova i mobilnost, definitivno predstavljaju realnost u Nemačkoj".

Odluka kompanije Daimler da popravi sovoju hidrogensku infrasrukturu širom matične zemlje, dolazi uprkos limitiranom fokusu na alternativnim izvorima goriva. Uskoro, nemački proizvođač automobila ponudiće GLC F-Cell modele javnosti, ali se za njih oočekuje da predstavljaju samo jezgro svih hidrogenskih modela.

Zapravo, direktor brenda Daimler, Diter Zeteke, rekao je da su pre samo nekoliko mesec troškovi kreiranja ovakvih baterija rapidno opali i sada se dobijaju jasni finansijski prosperiteti izgradnje električnih vozila, radije nego hidrogenskih. Iz ovog razloga Mercedes pruža prvenstvo veoma odvažnom projektu koji će se sastojati od flote električnih modela, spremne za sledeću godinu, pod nazivom EQ.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group