Da li biste imali hrabrosti da provozate moćni Maserati MC12 po snegu?

Postoji samo nekoliko Maserati modela koji su ikonični i retki kao MC12 i upravo to čini video, na kom se jedna od jedinica ove linije poigrava svojom snagom na snegu, još interesantnijim...

Vlasnik ovog MC12 modela nedavno je prisustvovao prilično ekskluzivnom događaju u Švajcarskoj, poznatom kao ICE St. Mortz. Ovaj skup se održava jednom godišnje i u poslednjih nekoliko godina uspeo je da predstavi zajedno najređe od najređih i najekskluzivnijih egzotičnih automobila na svetu ujedinjene na snegu. Međutim, ovde vozači ne ostavljaju svoje modele samo statično izložene, već provode dobro vreme u uzbudljivoj vožnji trkačkom stazom, takođe. A to je upravo i vozač ovog predivnog egzotika uradio.

Ono što je potpuno jasno, jeste to da ovaj MC12 nije opremljen gumama dizajniranim za sneg i upravo se zbog toga žestoko okreće zadnje točkove krećući se istovremeno brzinom puža. Ovo možda nije preterano efektan način vožnje, ali vlasnik ovog automobila očigledno uživa u mogućnosti da predstavi svima izuzetan zvuk svoje mašine.

Maserati MC12 je baziran na Ferrari Enzo modelu i opremljen je brutalnim šestolitarskim V12 motorom unutrašnjeg sagorevanja, koji stvara 621 ks i 652 Nm obrtnog momenta, a sva ova snaga odlazi na zadnju osovinu.

Maserati je odlučio da kreira MC12, ne kako bi se dodvorio kolekcionarima automobila dubokog džepa, već da bi krenuo u trkačke pohode sa njima, što je značilo izgradnju najmanje 25 ulično legalnih jedinica radi ispunjavanja homologacijskih uslova. Italijanski proizvođač automobila na kraju je izbacio tačno 25 modela na tržište, sa poslednjim od njih kreiranim u Versione Corse varijanti, specijalno prilagođenoj za upotrebu na trkačkoj stazi i svima onima kojima „standardni“ MC12 nije bio dovoljan.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group