Da li bi kupci trebalo da se pitaju vezano za EU zabranu ICE motora do 2035. godine?

Prodaja novih modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja postaće ilegalna u EU od 2035. godine...

Ovakve odluke u brojnim delovima sveta imaju jedno zajedničko - pored navodnih pokušaja da se spasi planeta od katastrofalnih klimatskih promena, one ništa nisu pitale one ključne ljude koji stoje iza svega, a to su stotine miliona kupaca obuhvaćenih njihovim ishodima.

Bivši premijer Italije veruje kako je ovo potpuno pogrešan potez i smatra da bi građani njegove zemlje trebalo da imaju reč o odlukama Evropske Unije po pitanju ukidanja motora sa unutrašnjim sagorevanjima do sredine sledeće dekade. Mateo Salvini zahteva raspisivanje referenduma o odlukama da novi automobili ne bi trebalo da izbacuju emisije bilo kakvih gasova iz svojih auspuha do 2035. godine, što u suštini dizel i benzinske modele pretvara u nelegalna vozila.

„Pustimo radnike iz Mirafiori fabrike i sa svih strana Italije da odluče da li je fer otpustiti toliko ljudi i pružiti Kinezima prednost“, izjavio je bivši premijer i preneo je Bloomberg. Fiat 500 je prošao svoj put do elektrifikacije, ali Salvini smatra da Italija ne bi trebalo da bude primorana da ubrzano utrči u sve to, glavom bez obzira.

Automobilska industrija stvara najviše radnih mesta u Italiji i automobili su upravo njen glavni izvozni proizvod. Mirafiori fabrika koju Salvini pominje predstavlja bivši pogon kompanije Fiat u Torinu, koji sada u svom vlasništvu drži Stellantis grupacija. Na ovom mestu nalazi se predstavništvo brenda Fiat, koji trenutno kreira više modela, uključujći i Fiat 500, zapošljavajući oko osamnaest hiljada radnika.

Salvini, koji je opisao Vladimira Putina kao najboljeg političara i državnika na svetu jednom prilikom, potpuno se jasno izjašnjava protiv EU nameta i poseduje jaka konzervativna shvatanja, brigu za svoju zemlju i nacionalne interese, stoga i ne čudi što je upravo on postao najveći protivnik odluke o zabrani motora sa unutrašnjim sagorevanjem do 2035. godine u ovoj zemlji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group