Češka svojim policijskim redovima priključila egzotični Ferrari

Neretko proizvođači automobila potpisuju različite ugovore sa policijskim odeljenjima širom sveta kako bi im obezbedili krstarice visokih performansi...

Ovakva policijska vozila ponekada umeju da budu promocioni modeli ili konceptualni automobili, ali poslednji dodatak organima reda u Češkoj dolazi kao nešto sasvim drugo.

Vlasti ove zemlje nedavno su dobile moćni Ferrari 458 Italia model, ali on nije stigao iz partnerstva sa bilo kojim proizvođačem automobila, već je nedavno zaplenjen. Na internetu ne postoje bilo kakve informacije koje nam mogu pojasniti zbog čega je italijanski superautomobil zaplenjen na prvom mestu, ali je sigurno da su vlasti ubrzo shvatile veoma mudro na koji način on može biti iskorišćen.

Brojne promene su kreirane na ovom 458 Italia modelu kako bi bio spreman za policijske zadatke. Superautomobil je dobio preko potrebno policijsko brendiranje, koje uključuje svetlo žute i plave akcente u slučaju Češke. Pored nove liverije, automobil je takođe opremljen i novim sistemom kamera, policijskim radiom i radarom.

Policija Češke je potrošila oko 14.000 dolara kako bi pripremila ovaj 458 Italia model za službu. Oni su takođe potrošili i dodatnih 5.400 dolara kako bi osigurali da automobil funkcioniše besprekorno, jer je bio garažiran deset godina od kada je zaplenjen i poseduje svega 2.000 pređenih kilometara na satu.

Češka policija tvrdi da će koristiti ovaj 458 Italia model kako bi mogla da se bori sa nelegalnim uličnim trkama u svojoj zemlji. Superautomobil će takođe biti korišćen i u okviru Odeljenja za specijalni nadzor koje se bavi potragom za ukradenim vozilima i izvodi brojne patrolne zadatke.

Vlasti Češke navode da je ovaj Ferrari jedan od gotovo 900 vozila koja su zaplenjena samo prošle godine, ali to ne znači da on nije jedan od najređih i najvrednijih modela od svih. Velika većina ovih zaplenjenih modela je prodata putem aukcija kako bi se pokrile štete koje su prestupnici izvršili, dok je nekoliko njih preuzela policija za svoje potrebe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group