Bugatti Chiron Sport 110 Ans - san svakog kolekiconara

Bugatti karakteriše neobičan spoj sportskog stila i elegancije, sofisticiranost i odbijanja kompromisa, uz konstantno napredovanje...

Osnovan 1909. godine od strane Etore Bugatija, brend se osvrće na dugu istoriju gotovo bez premca. Ova istorija nastavlja da služi kao inspiracija za kompaniju koja sledi duh svog osnivača. Moglo bi se reći da svaki Bugatti odaje počast prošlosti brenda, ali to se posebno odnosi na model Chiron Sport 110 Ans.

Predstavljen početkom 2019. godine, hiperautomobil je posebno dizajniran da proslavi 110. godišnjicu francuskog brenda, a sada je dostupan za kupovinu preko aukcijske kuće RM Sotheby's.

Nije svaki proizvođač automobila dovoljno srećan da stigne do 110. rođendana. Bugatti to zna bolje od većine, zbog toga, brend nije hteo da dozvoli da tako značajan jubilej prođe nepomenuto. A ima li boljeg načina da se svuda čuje o ovom podvigu nego lansiranjem novog Chiron hiperautomobila?

Nema sumnje iz koje zemlje potiče Chiron Sport 110 Ans. Svaki primerak napravljen povodom 110. godišnjice je završen u mat premazu čelično plave boje i ima francusku trobojnu zastavu na bočnim retrovizorima, poklopcu goriva i, što je najistaknutije od svega, donjoj strani aktivnog zadnjeg spojlera.

Monohromatska šema boja prenosi se u kabinu, gde je tamnoplava kombinovana sa bojama francuske zastave. Unutrašnjost ima Bugatti krov Sky View, koji se sastoji od dve staklene ploče, a francuska trobojka se ponovo pojavljuje na sedištima, volanu i privesku za ključeve.

U odeljku motora, naći ćete Bugatti cenjeni 8,0-litarski četvoroturbo W16. Kombinovan je sa 7-brzinskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i sposoban je da izbaci 1.479 KS i 1600 Nm obrtnog momenta.  

Kada je reč o ceni, moraćete da kontaktirate RM Sotheby's. Očekujemo da će to biti više od 3,26 miliona dolara koliko je hiperautomobil prvobitno koštao. Ipak, teško je zamisliti da će takva cena nekoga odvratiti od kupovine ovog specijalnog Bugatti automobila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group