Budućnost javnog transporta dobija svoj prvi prototip

Više slika

Više slika

Kompanija Hyperloop Transportation Technologies predstavila je prototip putničke kapsule za supersonična putovanja u punoj veličini, kreiran u saradnji sa kompanijom Priestmangoode...

Industrijski dizajnerski studio Priestmangoode kreirao je kapsulu za brend Hyperloop Transportation Technologies (HTT), jedan od dva glavna učesnika koji će graditi sistem transporta koji će prevoziti putnike brzinama 1.234 km/h. Izgrađen kao prva putnička kapsula hiperlupe, ovaj prototip osmišljen je od strane tehnološke firme Airtificial i predstavljen je u španskom mestu Puerto de Santa Marija, tačno na petu godišnjicu kompanije HTT.

Sa opcijom transporta do četrdeset putnika, ova kapsula će predstavljati jednu od sekcija duže kompozicije koja će elektromagnetnim putem biti pokretana putem poluvakumne cevi, putujući brzinom od 1.126,54 km/h. Prototip nazvan Quintero One izgrađen je gotovo potpuno od prepoznatljivog i inovativnog materijala znanog kao Vibranium, kompanije HTT, posebno dizajniranog pametnog kompozita duplih slojeva i istog imena sa fikcionim materijalom koji se pojavljuje u Marvelovim stripovima.

Sudeći prema ovom brendu, novi materijal baziran na karbonskim vlaknima, je osam puta jači od aluminijuma i deset puta od čelika, dok je istovremeno oko pet puta lakši od pomenute konkurencije. HTT je potpisao ugovor sa Kinom, Ukrainom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima radi izgradnje nekoliko krakova hiperlupe, što žnači da bi prototip kapsule mogao funkcionisati na bilo kojoj od ovih lokacija.

Odmah nakon predstavljanja, kapsula će biti transportovana u istraživačko razvojni centar kompanije HTT smešten u Tuluzu, kako bi prošla dodatna usavršavanja i integrisanja u sistem. Mreža ove vrste transporta predložena je brojnim mestima u svetu uključujući SAD, Meksiko i Centralnu Evropu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group