Britanski McLaren dobio još jednu finansijsku injekciju kako bi nastavio svoje poslovanje

McLaren Group je nedavno dobila sedamdeset i pet miliona funti kapitalne investicije od strane udružene grupe svojih postojećih deoničara...

Ova nova novčana sredstva dolaze nakon što je britanski proizvođač automobila pokušao da ojača svoj balans, dok je prema tvrdnjama, slavnom brendu potrebno 500 miliona u novim investicijama kako bi mu pomogle da elektrifikuje svoju ponudu automobila.

Sky News navodi da su nova sredstva itekako bitna za McLaren Automotive i da ona neće biti korišćena za trkačku diviziju ovog branda, koja sada predstavlja samostalan entitet unutar grupacije.

Kako je navedeno, McLaren i dalje traga za načinima da se oporavi od nekoliko odlaganja koja su usporila predstavljanje hibridnog Artura modela. Prošle godine, McLaren je otkrio da je odlaganje isporuka Artura modela došlo zbog kreiranja tehničkih poboljšanja koja su bitna kako bi se kupcima osigurale dugotrajne i optimalne performanse, ali su ova unapređenja odložena zbog nedostatka resursa u lancu snabdevanja.

McLaren je uspeo da prikupi stotine miliona dolara u investicijama od kada je krenula čitava kriza sa poslednjom pandemijom. Prošlog decembra, britanski brend je otkrio da je morao da proda deo svoje kolekcije klasičnih automobila britanskom državnom fondu Mumtalakat Holding Co, za oko sto miliona funti. Proizvođač je dodao da mu je tada novac bio potreban za pomenuto tehnološko unapređenje njegovih Artura modela.

U okviru sumiranja zarade u trećem kvartalu prošle godine, čelnici kompanije McLaren su otkrili da se nalaze u aktivnim pregovorima sa ulagačima vezano za rekapitalizaciju grupe. Ovaj sastanak se desio nakon što je proizvođač prijavio 203 miliona funti gubitka u prvih devet meseci prošle godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group