Bosch tvrdi da ima rešenje za spas dizel motora

Više slika

Više slika

Kompanija Bosch predstavlja jednog od glavnih igrača u Volkswagen skandalu, zbog koga je na kraju morala da plati 327,5 miliona dolara...

Iako ovaj brend nikada nije priznao svoje učešće u svemu navedenom, sada tvrdi kako je pronašao način za spašavanje dizel motora.

Na godišnjoj konferenciji za novinare, direktor kompanije Bosch, Dr. Volkmar Dener, izjavio je da „dizeli svakako imaju budućnost“ i da je njegova kompanija otkrila inovativno rešenje koje će „revolucionalizovati dizel tehnologiju“. Direktor je želeo da kaže kako njihova nova tehnologija omogućuje dizel vozilima emisije azotnog oksida oko 13 mg po kilometru. Ovo je značajno niže od trenutnog ograničenja smeštenog na 168 mg/km i 120 mg/kg limita određenog za 2020. godinu.

Detalji su i dalje ograničeni, ali ovaj brend niske emisije pripisuje kombinaciji naprednih tehnologija ubrizgavanja goriva, inovativno razvijenom sistemu menadžmenta vazduha i inteligentnim sistemima upravljanja temperaturama. Čuveni dobavljač je želeo da kaže kako su niske emisije dostignute redizajniranjem i usavršavanjem postojećih tehnologija i ne postoje dodatne komponente koje bi podigle cenu proizvoda. Štaviše, ove promene ne utiču značajno na ekonomiju potrošnje goriva.

Dener tvrdi da Bosch nastoji da pomeri granice svih mogućnosti njegove tehnologije, a svi modeli opremljeni njenim poslednjim izdanjima i dalje mogu biti pristupačni uprkos sertifikatu niskih emisija štetnih gaosva. On je nastojao da potvrdi kako njegova kompanija čvrsto veruje da će dizeli nastaviti da igraju veoma važnu ulogu u budućnosti autoindustrije, sve dok elektromobilnost ne prevagne na masovnom tržištu.

Ovaj brend je samo potvrdio da se njegova tehnologija bazira na postojećim komponentama tako da će biti uključena odmah u projekat. Izvršni direktor kompanije takođe zahteva veću transparenciju po pitanju C02 emisija, posebno po pitanju električnih vozila, jer bi to obezbedilo njihovim vozačima daleko realističniju sliku o uticajima ovih vrsta automobila na klimu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group