Bogato istorisko nasleđe koje će inspirisati nove modele kompanije Lancia

Kako se približavamo Lancia Design Day događaju, koji će se održati 28. novembra, italijanski proizvođač otkrio je koji će klasici i ikonični modeli služiti kao inspiracija njegovim predstojećim Ypsilon, Aurelia i Delta linijama...

Dizajneri legendarnog italijanskog proizvođača izabrali su nekoliko modela iz bogatog istorijskog portfolija, uključujući Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos i 037 jedinice. Svakako ih ne možemo kriviti jer je izbor inspiracije za nekoliko novih serija zaista težak i mukotrpan posao kada se uzme u obzir koliko se predivnih vozila nalazi u konkurenciji. Glavni cilj dizajnera predstavlja uspostavljanje eklekticizma, elegancije i sportskog duha.

Sva tri nova elektrifikovana modela posedovaće prepoznatljive Lancia dizajnerske karakteristike, opisane kao ’calice’, ’sinusne linije’ i ’geometrijski primitivne forme’. Ovi termini ne znače ništa svima izvan dizajnerskog stidija, tako da je kompanija pružila dodatno objašnjenje. Preciznije, ’calice’ oblici inspirisani su prednjim delom Aurelia i Delta modela, ’sinusne linije’ odgovaraju opisu profila Aurelia B20 modela, dok su geometrijske forme najizraženije na 037, Delta i Stratos trkačkim automobilima.

Već nam je poznato da će Ypsilon supermini linija stići prva 2024. godine, sa Aurelia krosover modelima 2026. i ponovo rođenim Delta hečbekovima 2028. godine. Kada je reč o Delta automobilima, Luka Napolitano, izvršni direktor kompanije Lancia, izjavio je da će oni posedovati geometrijske linije, koje je opisao kao skulpturne i muževne.

Lancia takođe ističe da će struktura inspirisana venecijanskim žaluzinama sa Beta HPE modela iz 1975. i karakter putujuće dnevne sobe Gamma Coupe linije iz 1976. godine, takođe predstavljati karakteristike koje će naći svoj put do novih modela, verovatno u premijum putničkim kabinama. Italijanski proizvođač je već potvrdio široku upotrebu recikliranih materijala, virtuelni interfejs imena SALA (Sound Air Light Augmented sistem) i ambijent inspirisan italijanskim nameštajem.

Iz sedišta brenda nije pojašnjeno da li će se na Lancia Design Day događaju pronaći novi koncepti, skečevi ili renderi međutim, čitava javnost očekuje da sazna nešto više o njegovoj renesansi i dobije nešto više informacija o budućim proizvodnim modelima tokom ove posebne prilike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group