BMW Z3 M Coupe - ružno pače ili predivni labud

Više slika

Više slika

Model Z3 M Coupe iz 2002. godine, poznatiji kao M Coupe, možda nije ni približno najlepši automobil kompanije BMW ikada proizveden, ali je bez sumnje vremenom postao kultni klasik, daleko ređi od većine M modela...

Posebni Z3 M Coupe, koji vam predstavljamo danas, nalazi se na onlajn aukciji Bring a Trailer kuće i ponuđen je sa nalepnicom za prozor, fabričkom literaturom, kompletom ključeva, ceradom, servisnom istorijom i čistim Carfax izveštajem, kao i originalnom vašingtonskom saobraćajnom. Tokom pet dana na aukcijskoj listi, ovaj model dostigao je cenu od 51.000 dolara, što je više od zvanično postavljene cene automobila koja je iznosila 45.935 dolara.

Karoserija ovog BMW M kupea, iz linije poznatije kao "klovnova cipela", finiširana je titanijum srebrnom metalik bojom, dok on i dalje poseduje svoj originalni veliki stakleni segment krova. Ova jedinica dolazi sa fabričkim sedamaestoinčnim Style 40 točkovima, na koje su montirane Michelin Pilot Sport 4S gume razmera 225/45 napred i 245/40 nazad. Za pokretanje M Coupe linije zadužen je 3,2 litra veliki S54 motor sa šest cilindara u ravni, dobar za 315 ks i 340 Nm obrtnog momenta. U pratnji ove mašine dolazi petostepeni manualni menjač i diferencijal ograničenog proklizavanja.

Iako enterijer ove interesantne serije nije opremljen brojnim vrstama modernih tehnologija koje možemo pronaći u BMW modelima današnjice, on je i dalje veoma funkcionalan podjednako pogodujući niskim i visokim vozačima. Glavne karakterisitke putničke kabine uključuju elektronski podesiva sportska sedišta sa grejačima - presvučena crnom Napa kožom, klima uređaj, kontrolu krstarenja, elektronske podizače prozora i Harman/Kardon audio sistem. Pogled na odometar ovog čudnog automobila otkriva nam da on poseduje svega 19.000 kilometara ispod kaiša.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group