BMW uz pomoć veštačke inteligencije štedi milijarde evra godišnje

BMW je otrkio da mu veštačka inteligencija već pruža veliku prednost kada je reč o smanjenju troškova u njegovoj fabrici u Spartangurgu...

Nemački proizvođač je nadogradio svoj pogon u Južnoj Karolini tokom poslednjih nekoliko godina kako bi ugradio pojedine funkcionalnosti koje kontroliše VI. U segmentu gde se kreiraju karoserije, roboti poseduju zadatak zavarivanja 300 do 400 metalnih segmenata na ram svakog SUV modela koji silazi sa trake, dok sada, ove mašine proverava veštačka inteligencija kako bi osigurala da su oni postavljeni kako treba.

Razgovarajući sa CNBC mrežom, direktor BMW Grupacije, Kurtis Tingle, izjavio je da veštačka inteligencija detektuje sitne greške i poseduje sistem koji robotima govori da ih poprave. Ovaj sistem je omogućio BMW mdoelu da se oslobodi šest ljdskih radnika na liniji i posveti ih drugim zadacima, tako da alat kompaniji već štedi preko milijardu dolara godišnje.

BMW je takođe uveo sisteme veštačke inteligencije kako bi popravio svoje procese inspekcije, sa IT firmom Project Lead i Kamilom Roberts, koji tvrde da dvadeset i šest kamera u proizvodnji hvataju fotografije vozila koja se kreću proizvodnom trakom. VI zatim analizira uhvaćene kadrove i zaključuje da li postoje bilo kakvi poroblemi koje ljudski radnici mogu popraviti.

Pored toga, radnici u pogonu fabrike nose uređaje za skeniranje koji mere i fotografišu svaki njen pedalj, kako bi se ti snimci ponovo koristili radi kreiranja digitalnih blizanaca fabričkog pogona u kome BMW može testirati bilo kakve premene koje želi u virtuelnom svetu, povećavajući proizvodnu efikasnost pre pravog implementiranja ovih promena u realnom svetu. Pomenuti uređaji za skeniranje znače da je proces skeniranja fabrike skraćen na svega nekoliko dana umesto da traje mesecima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group