BMW predstavlja svoje najbolje driftere na dva i četiri točka

Možemo misliti šta god hoćemo o trenutnim dizajnerskim odlukama kompanije BMW, ali ne možemo poreći činjenicu da bavarski brend ume da napravi zadivljujuće mašine performansi...

Uzmimo za primer M4 i M1000RR modele, koje možemo videti na ovom snimku u ljutoj i neobičnoj drifting borbi četvorotočkaša i motocikla. Dve serije lansirane su u nekoliko dana prošlog septembra i predstavljaju savršene ponude kako za ljubitelje sportskih automobila, tako i entuzijaste koji vole savršene sportske motocikle. Kako se ispostavilo, oba modela su više nego sposobna za obrtanje svojih zadnjih guma i stvaranje prave drifting predstave koja ostavlja bez daha.

Za snagu motocikla zadužen je inlajn četvorocilindraš baziran na motoru korišćenom u staro S1000RR seriji, ali je on sada dobio nove klipove, modifikovanu komoru za sagorevanje i titanijumske klipnjače. BMW inžinjeri povećali su kompresiju ugrađujući laganije klackalice ventila i novi titanijumski izduvni sistem. M100RR razvija 209 ks i 113 Nm obrtnog momenta, što su krajnje impresivne cifre uzimajući u obzir sve redukcije buke i emisione regulativne norme koje se gomilaju na našem kontinentu.

U segmentu na četiri točka, bitno je napomenuti da se BMW M4 prodaje sa trolitarskim šestocilindrašem duplog turbo punjenja, koji stvara 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta, u Competition izdanju. Svako ko kupi ulaznu varijantu ovih modela, ima na raspolaganju 473 ks i 550 Nm obrtnog momenta, što je i dalje više nego dovoljno kako bi se dobro zabavili.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group